Lisää harrastustoimintaa Uudenkaupungin kouluihin – tule mukaan!

Maalipensseli lapsen kädessä.
Uudenkaupungin kaupunki hakee hankerahaa harrastamisen Suomen mallin aloittamiseksi lukuvuonna 2021-2022. Harrastamisen Suomen malli on Opetus- ja kulttuuriministeriön rahoittama hanke, jolla pyritään lisäämään lasten ja nuorten hyvinvointia tarjoamalla peruskoulun oppilaille maksutonta ja mieleistä harrastustoimintaa koulupäivän yhteyteen.
 
Järjestettävät harrastukset perustuvat oppilaiden omiin toiveisiin, joita on kartoitettu viime vuonna tehdyllä kyselyllä. Erityistä painoarvoa on annettu niiden oppilaiden toiveille, joilla ei entuudestaan ole harrastusta.
 

Ohjaajia tarvitaan

Etsimme täysi-ikäisiä liikunta- ja taidelajien harrastajia ja ammattilaisia, jotka hallitsevat ryhmänohjauksen ja haluavat jakaa osaamistaan kouluikäisille lapsille ja nuorille. Erityisesti etsimme sellaisia ohjaajia, jotka pystyvät vierailemaan useammassa koulussa ja matkustamaan myös kyläkouluihin Lokalahdelle ja Pyhämaahan. Ohjaamisesta maksetaan palkka.
 
Toivotuimpien harrastusten joukkoon kuuluu muun muassa:
- parkour
- ruuan laitto
- pelisuunnittelu ja ohjelmointi
- elokuva ja animaatio
- jalkapallo
- salibandy
- keilaus
- kuvataiteet
- valokuvaus
- sirkus
- tanssi
 
Useimpia harrastuksia järjestetään jokaisessa koulussa kerran viikossa noin kuuden viikon ajan. Harrastustoiminta alkaa koulusta riippuen kello 12-15 välillä ja pääasiallisesti se kestää kahden tunnin verran (kaksi yhden tunnin ryhmää).
 
Jos olet kiinnostunut harrastustoiminnan ohjaamisesta ja tulet hyvin kouluikäisten lasten kanssa toimeen, älä epäröi ottaa yhteyttä alla oleviin yhteystietoihin! Toivomme yhteydenottoja mahdollisimman pian, viimeistään kuitenkin perjantaihin 9.4. mennessä.
 
Yhteydenotot:
Kulttuurituottaja Joni Pietiläinen
Puhelin (arkisin 8-16): 040 848 6404
Sähköposti: joni.pietilainen at uusikaupunki.fi
Lapsiperheet
Nuoret