Liikunta

Liikuntatiloja avataan huomioiden terveysturvallinen toiminta

Lounais-Suomen aluehallintovirasto jatkaa ja tarkentaa Varsinais-Suomessa ja Satakunnassa jo voimassa olevia määräyksiä. Päätökset voimassa 16.1. – 28.1.2022.

Uusissa päätöksissä kielletään edelleen yleisötilaisuuksien ja yleisten kokousten järjestäminen sekä sisätiloissa että ulkotiloissa. Lisäksi toimijat velvoitetaan yleisölle avoimissa tai rajatun osallistujapiirin oleskeluun tarkoitetuissa tiloissa järjestämään toiminta niin, että osallistujat pystyvät välttämään lähikontaktin aiheuttamaa tartuntariskiä.

Päätös tarkoittaa liikuntatilojen osalta seuraavaa:

Uimahalli

Uimahalli avataan 17.1. klo 14.00
Käytössä ajanvarausjärjestelmä, jotta pystymme varmistamaan terveysturvallisen toiminnan tiloissamme. Uimahallin allastiloihin otetaan 20 hlö kerrallaan.
Ajanvarauslinkit löydät täältä: vello.fi/nuoriso-ja-liikuntapalvelut
Ryhmäliikunta on tauolla.

Kuntosalit

Uimahallin kuntosali aukeaa 17.1. klo 14.00
Saunat eivät ole käytössä kuntosaliasiakkaille.

Kalannin, Lokalahden ja Pohitullin kuntosalit aukeavat 16.1. normaaleilla aukioloajoilla.

Kuntosalit avoinna normaalisti ilman ajanvarausta.

Kuntosaleilla henkilömäärärajoitukset:
  • Uimahallin kuntosalilla henkilömäärärajoitus (7 hlö kerrallaan)
  • Kalannin kuntosalilla henkilömäärärajoitus (7 hlö kerrallaan)
  • Lokalahden kuntosalilla henkilömäärärajoitus (5 hlö kerrallaan)
  • Pohitullin kuntosalilla henkilömäärärajoitus (5 hlö kerrallaan)

Sisäliikuntasalit

Aluehallintovirasto määrää alueellaan suljettaviksi yleisölle avoimet tai rajatun osallistujapiirin oleskeluun tarkoitetut asiakas-, osallistuja- ja odotustilat, joita käytetään seuraavanlaisiin tartuntatautilain 58 g §:n 4 momentissa tarkoitettuihin toimintoihin:
  • joukkueurheilu
  • ryhmäliikunta
  • kontaktilajit
  • tanssipaikat

Vuonna 2003 ja sen jälkeen syntyneet lapset ja nuoret voivat jatkaa ohjattua harrastustoimintaa muuten suljetuiksi määrätyissä tiloissa. Päätös ei myöskään koske ammattiurheilemista eikä yksityis- tai perhe-elämän piiriin kuuluvaa toimintaa.

Liikuntapaikoilla voimassa olevat yleiset ohjeet:

• Maskia tulee käyttää sisäliikuntatiloissa yli 15-vuotiailta muulloin kuin liikuntasuorituksen aikana.
  • Harrastustiloissa ja niiden pukuhuoneissa sekä pesu- ja saunatiloissa on huolehdittava riittävistä turvaetäisyyksistä.
  • Liikuntapaikoilla noudatetaan yleisiä ohjeita käsi- ja yskimishygieniasta.
  • Liikuntapaikoille ei pidä mennä, jos on sairaana, flunssan oireita tai karanteenissa.
  • Liikuntapaikoilla vältetään kontakteja toisten harrastusryhmien kanssa ja harjoituksissa vältetään tarpeetonta fyysistä kontaktia
  • Kaikki näytökset, kilpailut ja ottelut tulee järjestää ilman yleisöä.
  • Harjoitustoiminta tulee järjestää ilman yleisöä

Lounais-Suomen aluehallintoviraston tiedote.

Lounais-Suomen aluehallintoviraston päätös.