Demokadulla uutta puhtia Ugin keskustaan

Yksi Uudenkaupungin Demokadun kehittämiskohteista on keskustassa sijaitseva Rauhanpuisto

Demokadun tavoitteena on osallistaa laaja kirjo kaupunkilaisia ja erilaisia sidosryhmiä suunnittelemaan ja testaamaan keskustan kaupunkitilaa. Tilat syntyvät vuoropuhelussa. Esimerkiksi kadunpätkä voidaan testissä muokata viihtyisäksi kävelykaduksi sekä torille ja Rauhanpuistoon voidaan koota erilaisia oleskelutiloja ja aktiviteetteja. Asukkaat ja keskustan yrittäjät saavat omakohtaista kokemusta siitä, miten muutos voisi vaikuttaa keskustan elämään. Tavoitteena on synnyttää yhteinen kokemus, aina suunnittelusta lopputuloksen arviointiin saakka.

Vesikatkos Hakulintien ja Ajurinkujan alueella 3.7.2018 on ohi

Tiedote päivitetty 3.7.2018 klo 17.30

Korjaustyöt on saatu päätökseen klo 17.30.

_________

Hakulintien ja Ajurinkujan alueella on vesi jouduttu katkaisemaan 3.7.2018 klo 14.40 putkirikon vuoksi.

Korjaustyöt ovat käynnissä ja työn valmistumisaika ei ole vielä tiedossa.

Alueen asukkailla on mahdollisuus hakea vettä astioihin lähimmästä vesipostista, jotka löydät kartalta.

Vesihuoltotyöntekijä

Uudenkaupungin Vesi hakee vesihuoltotyöntekijää yhdeksän kuukauden mittaiseen määräaikaiseen työsuhteeseen.

Tarjoamme mahdollisuuden työskennellä yhteiskunnallisesti tärkeän asian parissa. Työ on itsenäistä, vastuullista ja monipuolista. Työtehtävässäsi vastaat vedenkäsittelylaitoksen toiminnasta, ohjaat prosessia ja teet laboratoriokokeita vedestä. Myös pienet laitteistohuollot kuuluvat työnkuvaan. Työtä tehdään kahdessa vuorossa (klo 6-14 ja klo 14-22) työvuorolistan mukaisesti vuoden kaikkina päivinä. Toisinaan työvuorot voivat venyä vedenkäytön mukaan.

Herrasväen käytöskoulua museossa

Keskiviikkoisin, 4.7.-8.8. välisenä aikana klo 11 museon piharakennuksessa järjestetään lapsille suunnattu työpajatuokio. Tänä kesänä opiskellaan jälleen herrasväen käyttäytymistapoja. Noin tunnin kestävässä käytöskoulussa tutustutaan entisajan herrojen, neitien ja rouvien elämään. Merikaupungin porvarisperheessä lapsille opetettiin entisaikaan jo pienestä pitäen hyvät tavat.

Oppaan johdolla lapset opettelevat niin tervehtimis- kuin puhuttelutapojakin, harjoittelevat kävelykepin ja viuhkan käyttöä jne.

Kesämuseotkin avautuivat

Uudenkaupungin kaupungin hallinnoimat kesämuseotkin ovat nyt avautuneet. Wahlbergin museotalon lisäksi Merimiehenkoti- ja Luotsimuseo avasivat ovensa juhannuksen jälkeisenä maanantaina.

Uudenkaupungin Vallimäellä sijaitseva keltainen luotsitupa tutustuttaa kävijät luotsin ammattiin, eli esimerkiksi laivojen luotsaamiseen, meriväylien hoitamiseen, merimerkkien valmistamiseen ja kunnostukseen. Luotsituvassa on esillä luotsien työhön liittyviä esineitä, valokuvia, karttoja ja asiakirjoja.

Asemakaavoja nähtävillä 28.6.-13.8.2018

• Sorvakon, 10. kaupunginosassa Aittarannan kortteleiden 32 ja 33 sekä katualueen asemakaavan muutos on edennyt ehdotusvaiheeseen. Kortteleille on laadittu myös tonttijakoehdotukset.
  • Sannon, 18. kaupunginosassa laaditaan asemakaavaa kaatopaikan ja korttelin 13 osan alueelle. Alueen kaavaluonnos on nyt valmistunut.

Kaava-aineistot pidetään asianosaisten kuulemista varten nähtävillä 28.6. – 13.8.2018 välisen ajan.

Kaupungin keskustan katujen päällystystyöt alkavat juhannuksen jälkeen

Katujen päällystysohjelmaan 2018 kuuluu myös pätkä Rantakatua.
Keskustan katujen päällystystyöt alkavat vanhan asfaltin jyrsinnöillä juhannuksen jälkeen.
Uudenkaupungin kaupungin tämän vuoden katujen päällystysohjelman mukaiset työt pyritään nyt keskittämään kesä-heinäkuun vaihteeseen.
Katutöistä aiheutuu valitettavasti haittaa liikenteelle ja eniten sitä aiheutunee Alisenkadun päällystämisestä, joka tehdään välillä Myllykatu-Rauhankatu. Alisenkadun kohdalla työtä tullaankin tekemään mahdollisesti myös öiseen aikaan, jolloin liikkuminen kadulla on vähäistä.

Saaristomeren panoraama -valokuvanäyttely Uudessakaupungissa 19.6. – 10.7.2018

Ympäri Suomea kiertävä Saaristomeren panoraama -valokuvanäyttely tuli myös Uuteenkaupunkiin.
Näyttely on pystytetty Kaupunginlahden Sorvakon puoleiselle rannalle, Pakkahuoneen vastapäätä,
jossa siihen voi käydä tutustumassa 19.6. – 10.7.2018 välisen ajan.
Uuteenkaupunkiin se tuli Naantalista ja menee seuraavaksi täältä Raumalle.

Kesätauko

Uudenkaupungin Uimahalli kesätauolla 21.6. - 19.8.2018.

Avaamme ovet jälleen maanantaina 20.8. klo 8.00.

Hyvää Kesää!

Kaupungin toimipaikkojen poikkeavat aukioloajat kesällä

Kaupungin toimipaikat ovat pääsääntöisesti suljettuna 2.7. – 29.7.2018.

Poikkeuksia tähän pääsääntöön on ilmoitettu seuraavasti:

Kaupungin päiväkotien ollessa suljettu 2. - 29.7., päivystys toimii päiväkoti Merilinnussa
9.7. – 9.8.

Kirjastot:
Uudenkaupungin kaupunginkirjasto
on avoinna juhannusaaton aattona 21.6.
klo 10.00 – 17.00, juhannuksena 22.- 24.6. kirjasto on suljettu. Heinäkuussa kirjasto on lauantaisin suljettu.