Uudenkaupunkin Museo
Museo

Lasten oma museo

Uudenkaupungin museoissa on lapsivieraille runsaasti tekemistä. Onkin tavallista, että lapset eivät malta millään lähteä museoistamme pois.

Wahlbergin museotalossa on monenlaista puuhaa museovierailun lomassa. Lapsivieraiden kestosuosikki on salapoliisileikki museon tiloissa. Kunnon salapoliisi löytää niin ala- kuin yläkerrankin huoneista oikeat esineet. Merelliseen museoon sopii myös lippujahti, jossa voi ratkaista laivan signaalilippujen kertoman arvoituksen.

Aikuisten tutkiessa näyttelytekstejä voivat lapset piirtää, värittää, tehdä palapelejä, lukea kirjoja, pukea Ritva- ja Pekka paperinukkeja jne. Onpa meillä vielä hieno liikennemattokin autoleikkeihin.

Wahlbergin talon pihalla ne lapset vasta viihtyvätkin. Leikkipaikassa voi pukea itsensä vaikka puotipuksuksi ja leikkiä kauppaa, kotia ym. Pihalla voi kokeilla vaikka puujalkakävelyä tai ulkoiluttaa keppareita.

Kesämuseoissamme, Luotsimuseossa ja Merimiehenkotimuseossa voi ratkaista molemmissa myös salapoliisitehtäviä. Luotsimuseossa voi testata solmujen solmimista ja Merimiehenkotimuseossa voi vaikka jauhaa vanhemmille kahvinpurut tai pestä pihalla pyykkiä pyykkilaudalla.

Ja kaikkiin museoihimmehan lapsivieraat pääsevät ilmaiseksi.