yläkuva museosta
Museo

Lähes 6000 Uudenkaupungin museon valokuvaa katsottavissa Finna-palvelussa

Vanha kuva museotalosta
Uudenkaupungin museon kokoelmia on ollut katsottavissa ja käytettävissä valtakunnallisessa Finna-palvelussa jo vuosien ajan. Nyt Finnaan on avautunut suuri määrä lisää museon kokoelmia. Ennen jouluvapaille siirtymistä museon henkilökunta on vienyt kaikkien tutkittavaksi yhteensä noin 5800 vanhaa valokuvaa ja yli 800 esinettä.

Finna on Kansalliskirjaston ylläpitämä palvelu, se on koti jo miljoonille suomalaisille kulttuuri- ja tiedeaineistoille. Finnasta löytyy useiden suomalaisten arkistojen, kirjastojen ja museoiden kokoelmia. Uudenkaupungin museon kokoelmatietokanta vaihtui noin vuosi sitten Turun museokeskuksen kehittämään Aina-ohjemaan. Tähän tietokantaan museossa luetteloidaan nyt niin esineet kuin valokuvatkin, aikanaan mahdollisesti myös arkistoaineisto. Vanhoista tietokannoista siirrettiin tiedot tähän uuteen Aina-tietokantaan ja tiedostojen ja niihin liittyvien kuvien tarkistamisissa ja siivoamisessa on mennyt museoväen viime vuodet aina silloin, kun muut museotyöt ovat antaneet siihen mahdollisuuden.

Tietoja lisätään, korjataan ja päivitetään jatkuvasti Aina-ohjelmaan ja sitä myötä ne lisääntyvät ja muokkautuvat myös Finnassa. Aivan kaikkia museokokoelmia tai niihin liittyviä tietoja ei kuitenkaan avata vapaasti Finnaan mm. tietosuojan tai tekijäsuojan johdosta. Otamme mielellämme myös vastaan korjauksia ja lisätietoja kuviin tai esineihinkin liittyen.

Esinekokoelmien siirtäminen Finnaan on vasta alkanut ja tällä hetkellä Finnaan viedään etenkin tekstiilikokoelmia, joiden tarkistusluettelointia tehdään uuden Seikovin kortteliin valmistuneen kokoelmatilan mahdollistaessa tämän työn.

Uudenkaupungin museolla ei vielä ole omaa etusivua Finna-palvelussa, vaan Uudenkaupungin museon kokoelmat löytyvät menemällä Finna.fi -etusivulle ja etsimällä sieltä ”tietoja Finnasta” -kohdasta aineiston tarjoajista Uudenkaupungin museon.

Museon valokuvakokoelmiin pääsee myös linkillä: https://bit.ly/finnaukivalokuva ja Uudenkaupungin museon esinekokoelmiin tällä linkillä: https://bit.ly/finnaukiesine