Kyydit jatkuvat - Ukikyydin palvelua muokataan kahdesti kesän aikana

Ukikyyti Uusikaupunki, auto torin laidalla.

Uudenkaupungin kaupunginhallitus on  päättänyt esittää jatkoa joukkoliikennepalvelun kehittämiselle. Ukikyydin palvelua muokataan kuluvan kesän aikana kahdesti. Muutoksista huolimatta itse palvelu jatkuu keskeytyksettä.

Ensimmäinen muutos astuu voimaan jo maanantaina 6.6.2022. Ajoaikaa muutetaan niin, että arkiaamujen ensimmäinen ajotunti siirtyy iltaan. Palveluaika on silloin maanantaista perjantaihin klo 6.15 - 22 ja lauantaisin klo 10  - 14. Palvelualue ja hinnat pysyvät kesäkuussa vielä samana kuin aiemminkin. Ukikyydin hinta on kesäkuussa  2 € per matkustaja, lisämatkustajat samassa tilauksessa 1 € henkilöltä. Ukikyyti ei liikennöi Juhannusaattona ja juhannuspäivänä. Ajantasaiset hinta ja palvelutiedot voit tarkistaa uki.fi/ukikyyti -sivulta. ​

Ukikyyti valtuuston käsittelyyn 13.6.2022

Ukikyydin pilotin jatkoa käsitellään kaupunginvaltuustossa maanantaina 13.6.2022. Uudenkaupungin kaupunginhallitus on tehnyt esityksen Ukikyydin kokeilun jatkamisesta ja palveluun tehtävistä muutoksista. Muutoksia on luvassa esimerkiksi hintoihin, virtuaalipysäkkien määrään ja palvelualueeseen. Valtuuston päätösten jälkeen tiedotamme uusista linjauksista. Vanhat asiakkaat tulevat saamaan tietoa myös Matkahuohuollon Reitit ja Liput -sovelluksen kautta sekä sähköpostilla. Puhelintilaajille muutoksista lähetetään tekstiviestimuistutus. Muutokset astuvat voimaan maanantaina 4.7.2022.

​Mikä on Ukikyyti?

Ukikyyti on niin sanottu kutsukyytipalvelu eli joukkoliikennettä asiakkaiden omien reittien ja aikataulujen mukaan. Ukikyydin reitit muodostetaan automaattisesti samaan aikaan ja samaan suuntaan kyydin tilanneiden asiakkaiden tilausten perusteella. Tilauksen voi tehdä joko Matkahuollon Reitit ja Liput -sovelluksella tai soittamalla asiakaspalveluun.Ukikyydin kehittäminen aloitettiin joulukuussa 2021 ja se saavutti nopeasti suosiota etenkin vanhusten ja lapsiperheiden parissa.