Hyviä uutisia makean veden altaalla veneileville

Vohdensaaren ja Vintrinrauman sulkuportit ovat jälleen talven jälkeen veneilijöiden käytettävissä.

Uudenkaupungin Vesi toivottaa Turvallista veneilykautta

Asemakaavan muutos ja tonttijako Liljalaaksonkatu 1 nähtävillä

Asemakaavan muutos ja tonttijako Liljalaaksonkatu 1
Asemakaavan muutos uuden kerrostalon rakentamiseksi Liljalaaksonkadun ja Rantakadun kulmaan on nyt edennyt ehdotusvaiheeseen
ja kaavamuutos sekä siihen liittyvä tonttijako pidetään nähtävillä 26.4. - 28.5.2018 välisen ajan.
Mahdolliset muistutukset tulee toimittaa viimeistään 28.5.2018 klo 15.00 mennessä.

Kaava-asiakirjoihin voi tutustua täällä >>>

Caruna Oy hakee muuntamoille toimenpidelupia Lokalahdelle

Sähköverkkoa maakaapeloidaan, muuntamoille haetaan toimenpidelupia

Caruna Oy hakee Maankäyttö- ja rakennuslain 126 §:n mukaisia toimenpidelupia puistomuuntamojen rakentamiseen sähköverkon maakaapeloinnin johdosta Uudenkaupungin Lokalahden alueelle.
Hakemuksia on yhteensä 22 kpl Hermansaaren ja Suomenkylän, Lokalan, Ojan, Palkkisten, Rannan, Rauvolan, Rauttisten ja Viljattulan kyliin.

Maankäyttö- ja rakennuslain 133 §:n mukaisesti naapureille varataan mahdollisuus kirjallisen muistutuksen tekemiseen ja ilmoitetaan samalla toimenpidelupien vireille tulosta.

Merkittävä kaupunkiseminaari 3.5. Ugissa

Seminaarissa pohditaan pikkukaupungin kehittämistä, kaupunkien tulevaisuutta, kuntalaisten osallisuutta ja kaupunkikeskustojen haasteita.
  • Seminaarin ajatuksen voisi kiteyttää kysymykseen: Miten luodaan toimiva, viihtyisä ja laadukas ympäristö? Valottaa kaupunginarkkitehti Leena Arvela-Hellen tilaisuuden punaista lankaa. – Apolissahan etsimme onnellisuuden kaavaa juuri Uuteenkaupunkiin. Seminaarin annista saamme varmasti vastauksia näihinkin kysymyksiin ja eväitä kaupungin kehittämiseen.

Uusikaupunki mukana autotehtaan rekrykiertueella

Marianne valmiina autotehtaan kiertueella
Valmet Automotiven uusien työntekijöiden suuri määrä tuo eloa ja vipinää kaupunkikuvaan! Haussa on tänä vuonna 1000 uutta autonrakentajaa ja toimihenkilöä Uudenkaupungin autotehtaalle, jonka takia Valmet Automotive uusii viime vuonna toteutetun Suomi-kiertueen.

Nuorisopalveluiden kesä

Nuorisopalveluiden kesä pitää sisällään kaikenlaista mukavaa tekemistä.

Nuorisotalo Vantti on avoinna:
7 lk ->
maanantai klo 13-16
4.6./11.6./18.6

lisäksi torstai 7.6. klo 15-20

5-6 lk
keskiviikko klo 14-16
6.6./13.6./20.6.

Kalannin Nuokkari on avoinna:
3 lk ->
tiistai klo 13-16
12.6./19.6.

avoin kaikille
keskiviikko klo 16-21
6.6./13.6./20.6.

Puutarhajätteiden kevään ensimmäinen vastaanottopäivä to 3.5.

Puutarhajätteiden vastaanotto 2018
Biolinja Oy (entisellä kaatopaikalla, os. Kaatopaikantie 1) ottaa vastaan kiinteistöjen puutarhajätteitä välillä 3.5. -15.11.2018
torstaisin klo 12:00 -18:00  ja
perjantaisin  klo 10:00 - 15:00

Lisäksi lauantaisin 12.5., 16.6., 18.8., 15.9., ja 20.10.  klo 10:00 - 15:00

Haastepyöräilyn aloitustapahtuma 2.5. klo 17:00

Kampanjan aloitustapahtuma
Keskiviikkona 2.5.2018 klo 17:00
Yhteispyöräily Karhuluodon uimarannalle (15 km)
Lähtö uimahallin pihalta (lyhyt alkulämmittely)
Rannalla mehutarjoilu ja arvonta.

Tervetuloa sankoin joukoin mukaan!

Ollaan ihmisiksi luonnon kanssa – ympäristövideo 1/2018

Vuoden 2018 ensimmäinen ympäristövideo on julkaistu ja se on Ollaan ihmisiksi luonnon kanssa – Turun saastehistoria.
Ihmiskunta on kohdannut ympäristöongelmia ennenkin. Aina niistä on selvitty, mutta ilmastonmuutoksen torjunta on isompi haaste.
Myös Turussa on pitkä saastehistoria, joka ulotuu 1700-luvulle saakka.

Katso video

Buusti Myllymäellä

Myllymäen puisto
Uudenkaupungin viherpalvelut ja Aktivointikeskus Puusti ovat viritelleet talven aikana yhteistyötä ja sen lähtölaukauksena järjestetään aamupäivätalkoot Myllymäellä maanantaina 23.4. klo 9.30-12. Tarkoituksena on kerätä roskia, oksia ja haravoida aluetta vapuksi kuntoon.  Tapahtumaan osallistuvat työpajan, kierrätyskeskuksen ja mielenterveyskuntoutuksen porukat. Tervetulleeksi haravan varteen toivotamme myös aktiiviset kaupunkilaiset. Tavoitteena on saada myllymäelle noin 50 hengen porukka.