Kouluruokailun korvaavien palveluseteleiden jako on aloitettu

kuva koulusta

Uudenkaupungin kaupunki on aloittanut kouluruokailun poikkeusaikana korvaavien ruokapalveluseteleiden jaon. 70 € arvoiset setelit postitetaan oppilaiden perheille kotiin.

Perheet saivat halutessaan lahjoittaa palvelusetelit myös hyväntekeväisyyteen.

- Hyväntekeväisyyteen lahjoitettiin yhteensä 218 seteliä, joten kokoon saatiin yli 15 000 € lahjoitettavaksi perheisiin, joissa on taloudellisia huolia, kiittelee opetustoimenjohtaja Arja Kitola.

Seurakunnan diakoniatyö jakaa lahjoitetut ruokapalvelusetelit apua tarvitseville perheille. Alun perin lahjoitukset oli tarkoitus jakaa edelleen perhekeskuksen kautta, mutta perhekeskus on nyt koronan vuoksi täystyöllistetty omassa tehtävässään.

Ne esikoululaisten-lukion toisen vuoden oppilaiden perheet, jotka tarvitsevat lisää ateriatukea oppilaiden päivittäisen ruokailun turvaamiseksi, voivat nyt kääntyä seurakunnan diakoniatyön puoleen. Diakoniatyön apu on luottamuksellista ja maksutonta eikä ole sidottu kirkkoon kuulumiseen.

Perheet voivat lähettää vapaamuotoisen hakemuksen alla mainituille diakoniatyöntekijöille ensisijaisesti sähköpostitse 4.-8.5.2020 välisenä aikana. Diakoniatyö pyrkii käsittelemään hakemukset niin, että palvelusetelit voidaan postittaa viimeistään viikolla 21 (18. – 22.5.).

Hakemuksesta tulee käydä ilmi:

• huoltajan nimi ja yhteystiedot
  • lapsen/lasten nimi ja koulu
  • perustelut tuen tarpeelle, esim. työtilanne.

Hakemukset lähetetään:

Maarit Eresmaa, maarit.eresmaa@evl.fi, puh. 050 3261 422