Kouluruokailun korvaavan palvelusetelin voi ohjata hyväntekeväisyyteen

kuva hakametsän koulusta
Uudenkaupungin opetus- ja kasvatuslautakunta teki viime viikolla päätöksen kouluruokailun korvaamisesta poikkeusolojen aikana. Kouluruokailu korvataan etäopetuksessa oleville oppilaille joko kotiin toimitettavalla ruoalla tai 70 € arvoisella palvelusetelillä. Tänään vanhempia on tiedotettu mahdollisuudesta ohjata palvelusetelin arvoinen summa perhekeskuksen kautta jaettavaksi vähävaraisille perheille.

- Opetustoimi ei voi lähteä arvioimaan perheiden tuloja ja varallisuutta ja tästä syystä palveluseteliä tarjotaan kaikille. Mielellämme kuitenkin näkisimme, että perheet, jotka eivät tätä palveluseteliä tarvitse, lahjoittaisivat sen perhekeskuksen käyttöön. Perhekeskus jakaa kertyneet varat ruoka-apuna vähävaraisten perheiden oppilaille, kertoo opetustoimenjohtaja Arja Kitola.

Vanhemmat voivat 14.4. mennessä ilmoittaa koulusihteereille halustaan ohjata palveluseteli hyväntekeväisyyteen.

Palvelusetelin jakamismenettelystä tiedotetaan tarkemmin huhtikuun loppupuolella.