Koronarokotustodistus saatavilla Omakanta-palvelusta

Mies pitää rokotetta kädessään.
Suomen kansallinen koronarokotustodistus on saatavilla Omakanta-palvelusta. Kansallinen koronarokotustodistus sisältää tiedot henkilön saamista koronarokotuksista.

Koronarokotustodistus näkyy Omakannassa keskimäärin viiden vuorokauden kuluttua siitä, kun henkilö on saanut rokotuksen.

Todistusta voi käyttää rajanylitystilanteissa vain niissä EU-maissa, jotka hyväksyvät kansallisen rokotustodistuksen. Henkilön on ennen matkaa itse selvitettävä, millaista todistusta kohdemaa vaatii. Yleisesti matkustamista on syytä edelleen välttää, sillä koronatilanne maiden välillä vaihtelee suuresti.

Heinäkuussa kansallisen koronarokotustodistuksen korvaa EU:n yhteinen koronatodistus. Tämä laajempi koronatodistus toimii ja hyväksytään kaikissa EU-maissa.
 

Näin saat todistuksen Omakannasta

  • Kirjaudu Omakantaan esimerkiksi verkkopankkitunnuksilla tai mobiilivarmenteella.
  • Valitse vasemman reunan valikosta kohta Koronatodistus.
  • Hae todistusta painamalla linkkiä ”Tarkista, onko sinulla koronarokotustodistus (pdf)”. Jos sinulla on todistus, se avautuu uuteen välilehteen pdf-muodossa.
Todistus on maksuton ja sen voi tulostaa paperille tai esittää suoraan omalta mobiililaitteelta.

Kansallisen koronarokotustodistuksen saa vain Omakannasta. Henkilöt, jotka eivät käytä tai pysty käyttämään Omakantaa, voivat pyytää terveydenhuollosta muun todistuksen annetusta koronarokotuksesta. Tämä todistus ei kuitenkaan vastaa kansallista koronarokotustodistusta.


Omakanta-palvelu

Lisätietoja kansallisesta koronarokotustodistuksesta (Kanta.fi)