Koronarokotukset laajenevat – kolmannet koronarokotukset 18 vuotta täyttäneille ja sitä vanhemmille

Uudenkaupungin yhteistoiminta-alue käynnistää Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen (THL) suosituksen mukaisesti kolmannet koronarokotukset 18 vuotta täyttäneille ja sitä vanhemmille. Kolmansissa rokoteannoksissa käytössä ovat Biontech-Pfizerin Comirnaty-rokote ja Modernan Spikevax-rokote.

Mies pitää rokotetta kädessään.

Kolmas koronarokote voidaan antaa, kun toisesta rokoteannoksesta on kulunut 5–6 kuukautta. Kolmatta koronarokotetta suositellaan nyt myös alle 30-vuotiaille miehille. Alle 30-vuotiaille miehille jaetaan kolmantena rokoteannoksena Biontech-Pfizerin Comirnaty-rokotetta.

THL on jo aiemmin suositellut kolmansia rokoteannoksia riskiryhmille, kuten 60-vuotta täyttäneille, lyhyellä annosvälillä 1. ja 2. rokoteannoksen saaneille, koronapotilaita hoitaville ja muulle kiireellistä hoitoa antaville sosiaali- ja terveydenhuollon henkilöstölle, ympärivuorokautiselle henkilöstölle, sekä vakavan koronavirustaudin riskiryhmään kuuluville.

Voimakkaasti immuunipuutteisille kolmatta annosta suositellaan 2 kuukautta toisen annoksen jälkeen.

Uudessakaupungissa kolmannet koronarokotukset järjestetään pelkästään ajanvarauksella. Voit varata ajan koronarokotteeseen sähköisesti Mediatri-ajanvarauspalvelusta tai soittamalla rokotelinjaan puh. 02 4612 517. Aika suositellaan varaamaan ensisijaisesti sähköisestä ajanvarauspalvelusta puhelinpalvelun ruuhkautumisen vuoksi.