Viikon 26 menovinkit - ohjelmaa, tapahtumia, käyntikohteita!

Katso mitä kaikkea Uudessakaupungissa voi tällä viikolla tehdä. Piipahtaisitko museossa vai kenties ihastelemassa saaristoamme iltaristeilyllä. Vaihtoehtoja riittää! Katso kaikki mahdollisuudet ja lisätiedot:

400 vuoden aikamatka - lasten työpaja museossa keskiviikkoisin

Uudenkaupungin museon Wahlbergin talossa järjestetään jälleen tänä kesänä keskiviikkoisia lasten työpajoja. Tänä kesänä mennään juhlavuoden hengessä ajassa 400 vuotta taaksepäin. Työpaja on aikamatka Uudenkaupungin perustamisen aikoihin. Työpajan aikana tutustutaan siihen, millaista oli elämä juuri perustetussa Uudessakaupungissa ja miltä kaupunki näytti 1600-luvulla. Mietitään myös mitä lapset tekivät ja touhusivat tuohon aikaan.

Tul Torimöötil!

Tul toril-Torimöötti on uudenlainen teematori, jossa entiset ja nykyiset kaupunkilaiset tapaavat ja muistelevat aikoja Uudessakaupungissa. Torimöötti järjestetään lauantaina 1.7.2017 kello 9-13 Uudenkaupungin torilla.
Ajatus tähän toriin lähti vanhojen uusikaupunkilaisten ideasta sosiaalisessa mediassa. Teema päätettiin toteuttaa, sillä se sopi loistavasti Uudenkaupungin juhlavuoden Tul toril-toritapahtumiin.

Kesän poikkeavat aukioloajat

Kaupungin virastot pidetään pääsääntöisesti suljettuina ajalla 3.7. – 28.7.2017
(viikot 27-30) kesälomien takia.

Poikkeuksia pääsääntöön on ilmoitettu seuraavasti:
  • Kuntouttava päivätoiminta Supistettu toiminta 26.6. - 23.7. Ryhmätoimintaa vain torstai-iltapäivisin klo 13-15.
  • Matkailutoimisto Avoinna 26.6. - 5.8. ma-pe klo 9-17, la klo 9-15. Muina aikoina ma-pe klo 9-16. Puh. 050 420 5329.
  • Pajalan toimintakeskus on kiinni 10.7.-13.7.

Raikasta juomavettä Torin vanhasta kaivosta

Torin vesipiste
Uudenkaupungin Vesi on asentanut torin vanhaan kaivorakennukseen vesihanan, josta kaupunkilaiset ja turistit voivat käydä täyttämässä juoma-astiansa paikkakunnan parhaalla hanavedellä.

Mikäpä sen maistuvampaa kesähelteillä kuin raikas kulaus vettä!

Terveisin,

Kalannin alueella inventoidaan rakennuksia

Ennen vuotta 1960 rakennettuja rakennuksia inventoidaan Kalannin alueella

Kesän aikana suoritetaan rakennusten inventointia koko entisen Kalannin alueella vireillä olevaa yleiskaavaa varten.
Tiedot kerätään nyt kaikista ennen vuotta 1960 valmistuneista rakennuksista ja kaikkiaan projektin piiriin on arvioitu kuuluvan yli 300 kiinteistöä.

Vaarallisen jätteen keräys lauantaina 17.6.2017

Vaarallisia jätteitä voi tuoda keräysautolle la 17.6.2017
Vuosittainen  vaarallisen jätteen keräys Uudessakaupungissa järjestetään lauantaina 17.6.2017,  jolloin
keräysauto on liikkeellä aikataulun mukaan klo 9:00 alkaen ja pysähtyy seuraavissa paikoissa:
  • Pinipajun ent. koulu, Taivassalontie 704,   klo 09.00 - 09.30
  • Kalliolan myllyn jäteasema, Varanpääntie 144,   klo 09.45 - 10.15
  • Sorvakon sirkuskenttä, Sorvakon rantatie,   klo 10.30 - 10.45

Muutoksia varhaiskasvatuksen päivystykseen

Seikowin päiväkoti
Kesän aikana päivystävänä päiväkotina toimii Seikowin päiväkoti 3.7.-6.8.
Lisäksi Hakametsän päiväkoti on auki 3.7.-21.7.
Vuoropäiväkoti Myllymäki on auki koko kesän.
Muut päiväkodit ovat kiinni.

Kierrätyskeskus sulkee ovensa väliaikaisesti muuton vuoksi

Kierrätyskeskus muuttaa osoitteeseen Liljanlaaksonkatu 10

Kierrätyskeskus on avoinna perjantaina 9.6. viimeisen kerran Kurjenpolun tiloissa klo 14.00 saakka. Toiminta menee muuton vuoksi joksikin aikaa kokonaan tauolle 12.6. alkaen ja siirtyy  keskustaan ns. Raittiusseura Kasvin taloon,  osoitteeseen  Liljalaaksonkatu 10.  (Kuvassa).