Lyhtyjen yön esitys. Kaksi kitaristia ja laulaja esiintyvät yleisölle puistossa.
Kulttuuri

Kirjoituskutsu – toteuta kanssamme runopolku!

Elävöitä Santtion kuntopolkua sekä Pietolanlahden ympäristöä runoillasi.

Aukinainen kirja lepää kannon päällä.

Uudenkaupungin kulttuuripalvelut, liikuntapalvelut ja kirjasto toteuttavat kesä–elokuun ajaksi runopolun Santtion pururadalle ja Pietolanlahden ympäristöön. Kävelypolkuja koristellaan ripustamalla läheisiin puihin ja lyhtypylväisiin laminoituja paperilappusia, jotka sisältävät runoja, laulusanoituksia ja muita lyhyitä kirjoituksia. Runopolku halutaan toteuttaa kaupunkilaisten omista teksteistä, minkä vuoksi kutsumme kaikki kirjoittamisesta kiinnostuneet tarttumaan kynään tai lähettämään meille jo olemassa olevia pöytälaatikoiden aarteita!

Runopolkuun voi osallistua kaiken tasoiset kirjoittajat: vasta-alkajat, harrastelijat ja kokeneet runoilijat. Projektilla haluamme kannustaa kaupunkilaisia kokeilemaan kirjoittamista sekä osallistumaan kaupunkiympäristön elävöittämiseen matalalla kynnyksellä. Voit osallistua omalla nimelläsi, nimimerkillä tai täysin anonyymisti.

Runopolun tekstien teemaksi on valittu ”kesähetki". Teema on tarkoitettu inspiroimaan ja herättämään ajatuksia, mutta hyväksymme myös muun aiheisia runoja.

Osallistu runopolun toteuttamiseen toimimalla näin:

• Kirjoita runo, laulusanoitus tai muu lyhyt teksti, jonka teema on ”kesähetki”. Huom. teeman ei tarvitse olla työsi nimi!
  • Myös aiemmin tehdyt kirjoitukset hyväksytään.
  • Runo voi olla minkä mittainen tahansa, aina yhdestä säkeestä vaikka kymmeniin säkeistöihin.
  • Voit toimittaa myös useamman kuin yhden kirjoituksen.
  • Lähetä runosi sähköpostilla osoitteeseen henna.lilja at uusikaupunki.fi tai palauta se paperilla Uudenkaupungin uimahalliin, pääkirjastoon (väistötiloihin) tai kulttuurikeskus Cruselliin. Paperiset palautukset voi jättää henkilökunnalle tai pudottaa postilaatikosta ollessamme kiinni. Kirjastolla voit käyttää postilaatikon sijaan kirjojen palautusluukkua.
  • Ripustamme runot Santtion kuntopolulle ja Pietolanlahden ympäristöön kesän ajaksi.
  • Voit jättää runon omalla nimelläsi, nimimerkillä tai täysin anonyymisti.
  • Toimita runosi viimeistään toukokuun 31. päivänä.