Suomi

Koronavirus - ohjeet hoitoon hakeutumisesta

Käsienpesu on tärkeää

Jos epäilet koronavirustartuntaa (2019-nCoV), ota ensin yhteys puhelimitse (02) 8451 2400 ja saat ohjeet hoitoon hakeutumisesta.

Terveydenhuollon suuren kuormituksen vuoksi toivotaan, etteivät hyväkuntoiset hengitystieoireiset ottaisi yhteyttä neuvontapuhelimiin, vaan katsoisivat ohjeita terveyskeskusten ja sairaanhoitopiirin verkkosivuilta. Jos kuitenkin yleistila laskee, on oltava yhteydessä terveyskeskuksen puhelinneuvontaan.

Uusikaupunki soittaa huhtikuun aikana kaikille yli 80-vuotiaille

Puhelin vanhuksen kädessä.
Uudenkaupungin vanhusten palveluista otetaan huhtikuun aikana yhteyttä jokaiseen 31.3.2020 mennessä 80 vuotta täyttäneeseen uusikaupunkilaiseen, joka asuu omassa kodissaan eikä ole säännöllisen kotihoidon asiakas. Yhteydenotto tapahtuu puhelimitse ja yhteydenottaja on Uudenkaupungin vanhustyön työntekijä.

Kaupallisen kalastuksen luvat haettavissa

Kaupallisen kalastuksen lupien haku 7.4. - 20.4.2020

Uudenkaupungin kaupungin vesialueelle myönnetään määräaikaisia lupia kaupalliseen kalastukseen. Luvan saannin edellytyksenä on, että hakija on kirjoilla Uudessakaupungissa ja kuuluu ELY-keskuksen ylläpitämässä kaupallisten kalastajien rekisterissä I-luokaan. Ammattikalastajan tulee esittää kartalla rysien sijainnit. Ammattikalastajat voivat hakea luvat kolmeksi vuodeksi kerrallaan.

Uudessakaupungissa korvataan kouluruokailu sekä varhaiskasvatuksen ja iltapäivätoiminnan asiakasmaksut poikkeustilan aikana

Uudenkaupungin koronavirus tiedote.
Uudenkaupungin kaupunki korvaa etäopetuksessa olevien oppilaiden kouluruokailun. Kouluruokailu korvataan poikkeustilan ajan kaikille etäopetuksessa oleville esi- ja peruskoulun oppilaille, sekä lukion 1.-2. luokan oppilaille. Kouluruokailu järjestetään kahdella vaihtoehtoisella toimintatavalla. Sosiaalitoimen harkinnan perusteella koteihin jaetaan ruokaa 6.4. alkaen. Näitä perheitä tiedotetaan henkilökohtaisesti käytännön järjestelyistä.  Kaikille muille oppilaille jaetaan 7 x 10 € palveluseteli, jonka perhe voi käyttää ruokaostoksiin ennalta määritetyssä ostospaikassa.

Lukulumo -kuvakirjapalvelu on avattu kaikille poikkeustilanteen vuoksi

Lukulumo -palvelun logo.
ILT Oppiminen on avannut Lukulumo -palvelunsa poikkeustilanteen vuoksi kaikkien saataville. Lukulumo on varhaiskasvatukseen suunnattu digitaalinen työkalu, joka tarjoaa laajan valikoiman kuvakirjoja suomeksi ääneen luettuina. Palvelusta löytyy yli 300 suomenkielistä kirjaa, joista monia voi kuunnella yli 45 eri kielellä.

Vapaassa käytössä oleva lukulumokoti-tunnus on voimassa 13.5. asti ja lukulumon Home Access tunnus uusikaupunkilaisille koululaisille 31.5. asti.

Liikuntapalveluiden kevään seuratiedote 2/2020

KORONAEPIDEMIASTA JOHTUVAT LIIKUNTAPAIKKOJEN SULUT
 
KAIKKI UUDENKAUPUNGIN LIIKUNTAPAIKAT ON SULJETTU TOISTAISEKSI,
TÄMÄ KOSKEE MYÖS ULKOKENTTIÄ JA FRISBEEGOLFRATOJA!
 
Vähintään SM-tason yksilölajien urheilijat, joiden lajiharjoittelu vaatii yleisurheilukentän olosuhteet, voivat olla yhteydessä liikuntapalveluihin Sorvakon urheilukentän käyttöä koskien. Liikuntapalvelut harkitsee käyttäjäkohtaisesti yksityisten vuorojen antamista, tämä järjestely on voimassa toistaiseksi.
 

Kansalaisten ja sidosryhmien näkemyksiä Uudenkaupungin merialueen soveltuvuudesta kalankasvatukselle selvitetään verkkokyselyllä

Uusikaupunki selvittää hankkeessaan kaupungin edustalla sijaitsevien ja erityisesti kaupungin omistuksessa olevien vesialueiden soveltuvuutta kalankasvatukseen. Hankkeen tarkoituksena on edistää merialueen käytön vuorovaikutteista suunnittelua. Kansalaiset ja sidosryhmät voivat kertoa näkemyksensä keskiviikkona 25.3.2020 avautuvassa verkkokyselyssä mahdollisista uusien kalankasvatuslaitosten sijaintipaikoista Uudenkaupungin edustalla.

Yksityistieavustukset kaupungilta ovat haettavissa

Yksityistie
Uudenkaupungin kaupunki ilmoittaa haettavaksi avustukset yksityisteiden kunnossapitomenoihin.
Avustushakemus tulee palauttaa 4.5.2020 mennessä  ja on tehtävä teknisen lautakunnan hyväksymälle lomakkeelle. Myöhästyneitä hakemuksia ei käsitellä.
 

Maa-aines ja ympäristölupapäätös Taivassalon Ahaisten louhimo, nähtävillä 2.4. – 11.5.2020

Päätös maa-aines- ja ympäristöluvan lupaehdon 9 muutoksesta ja toiminnan aloittamishakemuksen hyväksymisestä / Kiviaineksen louhinta ja murskaus / Palin Granit Oy, Ahaisten louhimo, Taivassalo
Uudenkaupungin ympäristö- ja lupalautakunta on tehnyt 31.3.2020 § 31 päätöksen Palin Granit Oy:n maa-aines- ja ympäristöluvan lupaehdon 9 muutoshakemuksesta (kesäajan työaikojen muutos) sekä maa-aineslain 21 §:n ja ympäristönsuojelulain 199 §:n mukaisesta hakemuksesta aloittaa toiminta mahdollisesta muutoksenhausta huolimatta.

Ukilive-stream tuo konsertin kotisohvallesi

Ukilive-stream 4.4.2020 klo 18.00. Esiintyjälista.
Lauantaina 4.4.2020 Uudenkaupungin kulttuuripalvelut järjestävät huikean kolmen ja puolen tunnin mittaisen live-shown netin välityksellä. Suora lähetys alkaa Uudenkaupungin YouTube-kanavalla klo 18.00 ja päättyy noin 21.40. Konsertti on katsottavissa myös jälkikäteen vallitsevan kokoontumisrajoituksen ajan.

Konsertissa on mukana ainakin seuraavat mahtavat esiintyjät:

- Sanna Arell
- Susanna Pihlaja ja Kalle Klotz
- Iiris Helpiö ja Päivi Kurkilahti
- Eero Laurell ja Krisse Heikkilä