Kiinteistöverotietojen tarkastuskäynnit ovat alkaneet

Kuvassa kaksi kesätyöntekijää mittaa rakennuksen leveyttä.
Uudessakaupungissa jatkuu viime vuoden keväällä alkanut kiinteistöverotietojen tarkastusprojekti. Tarkoituksena on inventoida koko kunnan alueen rakennukset ja saada niiden tiedot korjattua ajan tasalle sekä verottajan että kaupungin rekistereihin.
Kaupunki on palkannut kesäksi 2020 kolme kesätyöntekijää, jotka ovat aloittaneet rakennusten tarkastusmittaukset kiinteistöillä. Mittaajat ovat lähteneet liikkeelle toukokuun alkupäivinä kunnan pohjoisosista. Pyhämaan lisäksi on tämän kesän kuluessa tarkoitus käydä läpi kaikki saarikiinteistöt. Kiinteistön omistajan ei tarvitse olla paikalla tarkastuskäynnin aikana.

Tarkastustyön edistymistä ja mittaajien alueittaista liikkumista voi seurata Uudenkaupungin karttapalvelussa osoitteessa kartta.uki.fi.
Sivupalkin valikosta löytyy kohta ’Tarkastetut kiinteistöt’, jonne tiedot päivittyvät lähes reaaliaikaisesti.
Suora linkki kartalle : https://bit.ly/2xWDgMj

Tarkastettavia kiinteistöjä on yhteensä noin 8500 kappaletta ja maastokäynnit on arvioitu saatavan tehdyksi kahden kesän aikana.
Kiinteistönomistajilta on pyydetty rakennusten tietoja tarkastustyön sujuvoittamiseksi sähköisellä ja paperisella kyselyllä.
Nettikysely on edelleen auki kaikille vastaajille osoitteessa uki.fi/kiinteistovero.
Viimeiset paperiset kyselylomakkeet postitetaan alkukesän aikana.