Hiulle uusia omakotitontteja

Uudenkaupungin kaupunkisuunnittelu ilmoittaa varattavaksi 24 omakotitonttia Hiun 3. vaiheen asuntoalueelta.
Kirjallisia varauksia tonteista otetaan vastaan 1.4.2019 klo 9.00 –  15.4.2019 klo 12:00  ja ne vuokrataan tarjousten perusteella, kuitenkin vähintään pohjahintaan.
Pohjahinta Hiun alueella on 13,78 €/m² sidottuna tammikuun 2019 elinkustannusindeksin pistelukuun 1950, josta vuokra on 5 %. Varausajan päättymisen jälkeen varaamattomaksi jääneet tontit vuokrataan pohjahinnalla.

Uudessakaupungissa suunnitellaan yhdistysohjelmaa

Kutsu yhdistysiltaan
Uudessakaupungissa suunnitellaan yhdistysohjelmaa kaupungin ja kolmannen sektorin väliseen yhdessä tekemiseen – yhdistyksiä, järjestöjä ja seuroja kutsutaan mukaan osallistumaan!

Useissa kuntien strategioissa mainitaan yhdistykset ja järjestöt yhteistyökumppaneina. Strategiamaininnoista huolimatta useimmista kunnista periaatteet ja linjaukset yhteistyölle kuitenkin puuttuvat tai yhdistykset nähdään vain potentiaalisina palvelujen tuottajina, ei tasaveroisina kehittämiskumppaneina.

Rauman ja Uudenkaupungin museoiden yhteinen hanke sai Museoviraston avustusta

Wahlbergin museotalo Uudessakaupungissa
Museovirasto on myöntänyt Rauman museon ja Uudenkaupungin museon yhteishankkeelle 35 000 euroa valtionavustusta. Hankkeen omarahoitusosuus on 10 000 euroa. Avustus myönnettiin museoiden innovatiivisiin hankkeisiin tarkoitetusta rahoituksesta. Rauman museo toimii hankkeen vetäjänä. Hanke alkaa 1.6. ja päättyy 31.12.2020.

Liikunta- ja nuorisotoiminnan sekä raittiustyön avustukset haettavissa

Liikunta- ja nuorisotoiminnan sekä raittiustyön tukemiseksi myönnetään uusikaupunkilaisille ja alueella toimiville yhdistyksille ja seuroille vuosittain perusavustusta ja kohdeavustusta nuoriso- ja liikuntatoimen määrärahoista näiden jakoperusteiden mukaisesti.

Lisätietoja avustuksista löydät hakuohjeista.

Avustukset tulee hakea 15.4.2019 mennessä.

Liikuntatoiminnan avustushakulomakkeet sekä hakuohjeet löytyvät tästä linkistä:

Uusikaupunkilaisnuoret ilmastoasialla

Joukko Uudenkaupungin yhtenäiskoulun 9. luokkalaisia marssi tänään kaupungintalo Mörnen pihalle esittämään tiukkoja ilmastokysymyksiä kaupungille. Nuorten viestiä vastaanottamassa oli kaupunginjohtaja Atso Vainion lisäksi mm. kaupunkisuunnittelun väkeä. Kysymykseen mitä kaupunki tekee ilmastoasioiden eteen, kaupunginjohtaja vastasi, että kaupunki tekee paljonkin, mutta aina on parantamisen varaa. Keskustelussa nousi esiin mm. hiilineutraalisuustavoitteet, kaavoituksella vaikuttaminen, kierrätys ja kouluruokailukin. Myös jokaisen asukkaan omaa osuutta korostettiin.

Kulttuuriavustukset haettavissa

Pöydällä avustushakemus ja kynä
Uudenkaupungin hyvinvointi- ja vapaa-aikalautakunta myöntää vuosittain avustusta kaupungin kulttuuritoimintaa edistäviin ja monipuolistaviin tarkoituksiin. Kulttuuritoiminnalla tarkoitetaan eri taidemuotojen harrastamista ja harjoittamista, taidepalveluiden käyttöä ja monipuolista tarjontaa, kotiseututyötä sekä paikallisen kulttuuriperinteen vaalimista. Avustuksia voivat hakea esimerkiksi orkesterit, kuorot, teatteriryhmät, kuvataidejärjestöt tai yksittäiset toimijat. Avustukset ovat harkinnanvaraisia ja niistä päättää hyvinvointi- ja vapaa-aikalautakunta.

Ulkojäiden ja latujen tilanne

Tällä sivulla voi seurata sekä Uudenkaupungin ulkojäiden että latujen tilannetta. (Muokattu 15.03.2019)

Ulkojäiden kunnosta tai tilanteesta voi arkisin tiedustella:

puh. 050 5733782

Titanicin suomalaismatkustajat Crusellin taidenäyttelyssä

Crusellin Liljelund-hallissa avautuu 13.3. taiteilija N-A Harannon (s. 1988) näyttely Pelastetut, joka nostaa Titanicin suomalaismatkustajat unohduksen pohjamudista parrasvaloihin.

Titanicin uppoamisesta tulee 15. huhtikuuta 107 vuotta. Matkustajalaivalla oli 63 suomalaista. Suurin osa heistä oli siirtolaisia, kolmannen luokan matkustajia, jotka haaveilivat paremmasta elämästä Yhdysvalloissa. He ovat pääosassa taiteilija N-A Harannon muotokuvanäyttelyssä Pelastetut – valokeilassa Titanicin suomalaismatkustajat.

Raatihuone poikkeuksellisesti suljettuna tiistaina 12.3.

Yhteispalvelupiste Passari ja Uudenkaupungin matkailutoimisto (Rauhankatu 10) ovat poikkeuksellisesti suljettuina tiistaina 12.3. toimitilojen uudelleenjärjestelyn vuoksi. Pahoittelemme asiakkaille mahdollisesti aiheutuvaa vaivaa.