Kestävän liikkumisen kokeilu Uudessakaupungissa 2023

Valonian tiedote 15.6.2022

Millaisen paikallisjuna-aseman sinä tarvitset? Mitä ominaisuuksia kaipaat paikallisjunalta? Varsinais-Suomen liitto ja Valonia selvittävät asukkaiden ja muiden Varsinais-Suomessa liikkuvien toiveita paikallisjunaliikenteen palvelutasosta.

Varsinais-Suomen paikallisjunaliikenteen käynnistämiseksi käydään tällä hetkellä aktiivista keskustelua ja tehdään tarvittavaa selvitystyötä laajassa yhteistyössä. Varsinais-Suomen liitto edistää osaltaan paikallisjunaliikenteen tavoitteiden toteutumista esimerkiksi taustaselvityksillä. Nyt paikallisjunaliikenteen asemien ja junien suunnittelun tueksi kaivataan tietoa potentiaalisten matkustajien toivomasta palvelutasosta. Kerättävä tieto hyödyttää niin radanvarsikuntia kuin mahdollisia tulevia liikennöitsijöitä ja palveluntarjoajia.

Kysely on avoinna 30.6.2022 asti osoitteessa varsinais-suomi.fi/paikallisjunakysely ja vastaaminen kestää noin kymmenen minuuttia. Kyselyyn voivat vastata kaikki, jotka asuvat tai arjessaan liikkuvat esimerkiksi työn, vapaa-ajan asunnon, opintojen tai matkailun vuoksi Varsinais-Suomen radanvarsikuntien alueella.

”Asemien ja junien suunnittelussa on hyvä huomioida matkustajien tarpeet mahdollisimman hyvin alusta lähtien. Pienet juna-asemat eivät tarvitse valtavia investointeja rakennuksiin, vaan seisakkeen ja peruspalveluita, jotta matkasta saadaan sujuva. Myös junien palvelutasotavoitteita on hyvä miettiä erikseen juuri alueemme paikallisjunaliikenteeseen sopivaksi”, toteaa Varsinais-Suomen liiton erikoissuunnittelija Salla Murmann.

Kestävän liikkumisen kokeilu Uudessakaupungissa 2023

Vuoden 2023 aikana Uudenkaupungin linja-autoasemalla toteutetaan kestävää liikkumista edistävä kokeilu, jonka suunnittelun tueksi kyselyssä kerätään toiveita ja ideoita. Kiinnostaisiko sinua kokeilla esimerkiksi yhteiskäyttöisiä pyöriä tai lähijakelupistettä? Kerro toiveesi kyselyn loppupuolella!

Linkki kyselyyn: varsinais-suomi.fi/paikallisjunakysely
Mediatiedote 15.6.2022: Varsinaissuomalaisten toiveita ja ajatuksia paikallisjunaliikenteestä kerätään kyselyllä (ePressi