Suunnistuskartta MapAnt Uudekaupungin karttapalvelussa

MapAnt-suunnistuskartta

MapAnt-suunnistuskartta on nyt käytössä Uudenkaupungin internetkarttapalvelussa. Tämä mm. suunnistuksen harjoituskartaksi kelpaava maastokartta on tehty Maanmittauslaitoksen avoimesta laserkeilausaineistosta ja vektorimuotoisesta maastotietokanta-aineistosta. Maastollisesti kartta on melko tarkka, mutta karttanimiä ei ole.
Uudenkaupungin karttapalveluun aineisto on ladattu Uudenkaupungin kunnan alueelta ja se toimii näppärästi mm. mobiililaitteissa, joissa saat käyttöösi myös Gps-toiminnon.

Aikuisten vastaanoton avajaiset Puustissa

Aikuisten vastaanoton henkilökunta.
Aikuisten vastaanoton avajaisia vietetään Aktivointikeskus Puustissa (Liljalaaksonkatu 10) maanantaina 24.9.2018 kahvitarjoilun ja koko talon avoimien ovien merkeissä.

Ylivuoto Niiniojan jätevesipumppaamolla

Vakka-Suomen Veden operoiman jäteveden siirtolinjan pumppaamolla on tapahtunut jäteveden ylivuoto. Kyseisessä linjassa kulkee Laitilasta tulevat jätevedet.

Niiniojan jätevesipumppaamolta Orivolla on valunut arviolta 4.070 m³ jätevettä Niiniojaan. Niinioja purkaa Sirppujokeen ja Sirppujoki purkaa puolestaan makean veden altaaseen. Häiriön aika on torstai 13.9.2018 klo 02 – lauantai 15.9.2018 klo 11. Ylivuoto ei ole ollut yhtäjaksoinen vaan ylivuotoa on ollut sen mukaisesti mitä Laitilan suunnasta on jätevettä pumpattu.

HAASTEPYÖRÄILY-KAMPANJA ON PÄÄTTYNYT

Uusikaupunki osallistui Lounais-Suomen Liiku ry:n järjestämään pyöräilykampanjaan, kampanja alkoi 1.5. ja päättyi 31.8. Kampanjaan osallistui kaikkiaan 59 innokasta pyöräilijää. Nyt kaikki kortit on palautettu sekä netti- ja mobiilikirjausten tulokset kirjattu.

Kolmen parhaan joukossa olevat palkitaan urheiluliikkeen lahjakortilla ja haastepyöräily t-paidalla:
  1. Reino Reensalo 10 900 km
  2. Esko Vuorenmaa 8 195 km
  3. Aimo Hintikka 6 479 km
Muista kirjatuista tuloksista voit kysyä Liikuntapalveluista.

Vesijohtovuoto Merilokkikujalla 11.9.2018

Uudenkaupungin Merilokkikujalla on havaittu vesijohtovuoto tiistaina 11.9.2018 klo 11.

Korjaustöiden vuoksi vedenjakelu joudutaan katkaisemaan Riskilänpolulta, Kalatiirakujalta ja Merilokkikujalta. Katko koskee yhteensä n. 20-30 huoneistoa.

Vuoto korjataan heti ja arvioitu valmistumisaika on klo 18.

Tässä vielä ohjeita vuodonkorjauksen jälkeiseen aikaan https://uusikaupunki.fi/asuminen-ja-ymparisto/uudenkaupungin-vesi/hyva-t...

Töihin tänne -konseptiin kehitetään muuttajille omaa sovellusta

Kuva meillä on töitä kampanja

Vastaa kyselyyn ja tue kehitystyötä! Lounais-Suomen yhteiseen Töihin tänne -markkinointikampanjaan kehitetään omaa sovellusta yhteistyössä turkulaisen palkitun start-up -yrityksen kanssa. Sovelluksen avulla Lounais-Suomeen töihin houkuteltavat voivat helposti etsiä lisätietoja lounaissuomalaisista kunnista, kaupungeista ja asuinalueista. Palvelun nimeksi tulee Know Your Hoods.

Asemakaavoja nähtävillä 6.9. - 8.10.2018

Uudenkaupungin kaupunki ilmoittaa kaavojen nähtäville asettamisesta

-Satama-Kainpirtti  asemakaavan muutos

Satama-Kainpirtin alueen asemakaavan muutos on edennyt luonnosvaiheeseen.
Asemakaavoitus on tullut vireille sataman aloitteesta, sillä satama tarvitsee toiminnan laajentuessa  lisää maa-aluetta. Kaavamuutoksella tutkitaan sataman laajenemismahdollisuuksia Kainpirtintien suuntaan ja täyttämällä merialuetta .

-Salmen puutarhamaisen pientaloalueen asemakaava

Demokatu -projektin kyselytutkimus on avoinna!

Demokatu -projekti on tullut arviointivaiheeseen. Lokakuussa tullaan järjestämään muutama keskustelu- ja työpajailta. Tällä hetkellä avoimena on verkkopohjainen kyselytutkimus. Kysely on laaja, joten sen vastaamiseen kannattaa varata aikaa. Kyselyssä on mahdollisuus jättää myös ideoita ja jatkokehittelyn aiheita Kaupunkisuunnittelulle, sekä terveisiä päättäjille.

Uudenkaupungin Demokatu -projektin käytännön kokeilut järjestettiin heinäkuun lopulta elokuun loppulle. Kyselyllä haetaan tietoa, siitä minkälaisia kokemuksia kokeilusta saatiin ja millaisia ajatuksia ne herättivät.

Crusellin näyttelyhaku vuodelle 2019

Kuvataidenäyttely Uudessakaupungissa
Taiteilijahaku Uudenkaupungin ja Laitilan näyttelytiloihin

Taiteilijat, taiteilijajärjestöt ja työryhmät voivat hakea maksutonta näyttelytilaa noin kuukaudeksi vuonna 2019 Uudenkaupungin kulttuurikeskus Crusellista ja Laitilan Kustaa Hiekan lukutuvasta. Crusellin ajat koskevat tammi-huhtikuuta ja elo-joulukuuta. Lukutuvan näyttelyaika on kesä-heinäkuussa.

Omenoiden hävittäminen

Omenat voi pihaltaan jälleen tänäkin syksynä toimittaa Biolinjalle, os. Kaatopaikantie 1.
Omenoille on L&T:n materiaalinkäsittelykeskuksen porttien sisäpuolella varattuna oma omenakontti,  johon omenat voi jättää veloituksetta.
Biolinja tekee omenoista sitten biokaasua ja siitä edelleen kaukolämpöä.

L&T on avoinna:
ma, ti, ke  klo 8-16.30