Uudenkaupunkin Museo
Museo

Kesämuseotkin avautuivat

Uudenkaupungin kaupungin hallinnoimat kesämuseotkin ovat nyt avautuneet. Wahlbergin museotalon lisäksi Merimiehenkoti- ja Luotsimuseo avasivat ovensa juhannuksen jälkeisenä maanantaina.

Uudenkaupungin Vallimäellä sijaitseva keltainen luotsitupa tutustuttaa kävijät luotsin ammattiin, eli esimerkiksi laivojen luotsaamiseen, meriväylien hoitamiseen, merimerkkien valmistamiseen ja kunnostukseen. Luotsituvassa on esillä luotsien työhön liittyviä esineitä, valokuvia, karttoja ja asiakirjoja.

Myllymäen reunalla, Myllykadun varrella sijaitsee pieni punainen talo, joka on yksi vanhimmista säilyneistä asuintaloista Uudessakaupungissa. Merimiehenkotimuseossa voi keskellä kaupunkia aistia merimiesperheen kodin tunnelmaa runsaan sadan vuoden takaa. Lapsivieraat voivat museon pihalla vaikka pestä pyykkiä perinteisellä pyykkilaudalla. Pihalla on myös erilaisia perinteisiä leikkikaluja keppihevosista puujalkoihin.

Merimiehenkotimuseo ja Luotsimuseo ovat avoinna 25.6.-12.8. joka päivä klo 12-15.

Wahlbergin museotalossa Yliselläkadulla voi tänä kesänä normaalin perusnäyttelyn lisäksi uppoutua täysin omaan nuoruuteen Kartsalla-nimisessä näyttelyssä. Kesätorstaisin järjestetään Wahlbergin museotalossa opastus klo 14. Torstaisin 4.7.-8.8. välisenä aikana klo 11 museossa järjestetään jälleen lapsille suunnattu Herrasväen käytöskoulu -työpaja. Wahlbergin museotalo on kesäaikana (26.8. saakka) avoinna ma-pe 10-17 ja la-su 12-15.