Kaupunkisuunnittelu

Kaupunginlahdenranta on valmistumassa vaiheittain

Sorvakon sillan ja Pakkahuoneen välisen rantaosuuden mittavat kunnostustyöt alkoivat viime syksynä ja suunnitelmissa oli, että urakka olisi valmistunut kesäkuun alkuun mennessä.
Välillä on jo näyttänyt siltä, että koko ranta tulee pysymään täysin suljettuna koko kesän, mutta nyt ovat maanrakennustyöt valmistumassa hyvää vauhtia.
Ensimmäiseltä osuudelta on tällä viikolla rakennustyömaan aidat poistettu ja homma etenee vaiheittain sillalta Pakkahuoneen suuntaan. Venepaikan varanneet saavat paikkansa porrastetusti käyttöönsä toukokuun aikana.
Koko ranta-alueen Pakkahuoneelle saakka on arvioitu valmistuvan juhannuksen tienoilla.
Tällöin olisivat kunnossa alueen valaistus, kivetys, vanhaa rantaviivaa kuvastava muuri, istuinpenkit sekä kolme puista laiturialuetta, jotka kuvaavat Uudenkaupungin kansainvälisyyttä.

Syksyn aikana tehdään sitten vielä viimeistelytyöt kuten mm. laiturialueille suunnitellut infotaulut sekä istutukset.
Kunnostustyö on rahoitettu Vannaksen säätiöltä saadulla huomattavalla lahjoituksella ja loput kaupungin budjetista. Urakan tekijänä on ollut Destia Oy.

Video työmaalta 8.5.2019 >
Ranta-alue valmistuu vaiheittain Pakkahuoneen suuntaan.
Alueelle tulee kolme puista laiturialuetta.
Vanhaa rantaviivaa kuvastavaan muuriin rakennetaan muutamia kiinteitä istuinpenkkejä.
Pakkahuoneelle saakka pitäisi olla valmista juhannuksen seutuvilla.
Työmaa-aitaukset on poistettu jo Sorvakon sillan lähettyviltä.

Kaupunginlahden ranta-alueiden kunnostustyöt Sorvakon sillalta Pakkahuoneelle alkoivat syksyllä 2018. Uutinen 27.9.2018 >
Venepaikat tulevat käyttöön vaiheittain rannan valmistuessa. Seuraava osuus arviolta 24.5. ja kolmas 31.5.