Kasarminlahden esteetön lintulava toteutuu Yaran tuella

Lintulavan toteutukseen rahoittajaksi on lähtenyt mukaan Yaran Uudenkaupungin tehtaat. Yara tukee hanketta 20 000 eurolla.
Kaupunki on saanut Kasarminlahden rannalle suunniteltua esteetöntä luontopolkua ja lintulavaa varten myös valtionavustusta Ympäristöministeriöltä.

”Olemme todella iloisia, että voimme osallistua hankkeen toteuttamiseen. Monimuotoisuuden lisääminen sen kaikissa muodoissa on Yarassa tärkeä tavoite ja tämä hanke istuu tavoitteeseemme erittäin hyvin.
Esteetön reitti ja lintulava palvelevat monipuolisesti asukkaita ja hankkeen johdosta useammilla seudun asukkailla on mahdollisuus saada luontoelämyksiä”, toteaa Yara Uudenkaupungin tehtaanjohtaja Teija Kankaanpää.

Esteetön luontopolku rakennetaan Kasarminlahden pohjoisrannalle. Se, että luontopolku rakennetaan esteettömäksi tarkoittaa sitä, että polku rakennetaan turvallisesti kuljettavaksi, vaikka pyörätuolilla tai lastenrattailla. Kasarminlahden pohjoisrannalle vanhan kivilaiturin kohdalle rakennettava lintulava toteutetaan myös esteettömänä.

Kaupunginjohtaja Atso Vainio pitää erinomaisena asiana, että Yara on lähtenyt mukaan kehittämään alueen luontomatkailua ja sitä, että yhä useammalla ihmisellä on mahdollisuus päästä luontoon Kasarminlahdella.
Ilman Yaran tukea hanketta ei olisi voinut toteuttaa näin laajana. Meidän pitäisi pyrkiäkin tähän, että kaupunki ja yritykset yhdessä veisivät tämän tyyppisiä hankkeita eteenpäin.

Työt ovat jo käynnistyneet kasvillisuuden raivauksella rantametsikössä luontopolun kohdilla. Rakennustöitä tehdään tämän vuoden ajan.
Tarkoituksena on, että lintulavalle päästäisiin seuraamaan muuttolintujen saapumista jo ensi keväänä.

Tehtaanjohtaja Teija Kankaanpää p. 050 568 6001

Kasarminlahden esteettömästä luontopolkuhankkeesta luettavissa lisää täältä

(Kuvat avautuvat suuremmiksi niitä klikkaamalla.)
Ilmakuvaan on piirretty rakennettavan lintulavan ja laiturin sijainti.
Esteetön lintulava rakennetaan Kasarminlahden pohjoisrannalle vanhan kivilaiturin kohdalle.
Lintulavalta on tarkoitus jo ensi keväänä päästä seuraamaan lintujen kevätmuuttoa.