Uudenkaupungin Lokalahdella kunnostetaan harvinaista ja monimuotoista ketokohdetta

Kankareenhaan keto Lokalahdella. Kristiina Suvanto ja Juha Hukka Kankareenhaan kedolla. Kuva: Miriam Sewón

Lokalahdella sijaitsevalla Kankareenhaan kedolla kunnostetaan harvinaista ketoaluetta, jossa esiintyy muun muassa uhanalaista laukkaneilikkaa. Laukkaneilikka tunnetaan myös Lokalahden nimikkokasvina. Kyseessä on monimuotoinen ketokohde, jossa on monipuolinen kasvi- ja hyönteislajisto. Aikaisemmin ketoalueet ovat olleet laidunnuksen piirissä. Tällöin ne ovat luonnollisesti pysyneet sellaisina, että vaateliaammat ketokasvit ja kukat sekä eliöstö ovat pärjänneet siellä. Kun laidunnusta ei ole enää ollut vuosikymmeniin, monimuotoisia alueita uhkaa rehevöityminen eli ne kasvavat umpeen.

Uudenkaupungin ihanat uimarannat - piristy biitsillä

Uimari polskuttelemassa
Santtioranta
Kalalokkikuja 14

Leirintäalueen yhteydessä sijaitseva merenranta on yksi kaupungin suosituimmista pulikointipaikoista. Miellyttävä hiekkaranta sijaitsee vain n. 1,5 kilometrin päässä keskustan vilinöistä, nopean kävely- tai pyöräilymatkan päässä.
Rannalta löytyvät pukukopit, kylmä suihku sekä pieni leikkialue lapsille. Leirintäalueen kahvila myy ruoka-annoksia, virvokkeita, kahvia ja jäätelöä, ja sieltä on mahdollisuus vuokrata vesiurheiluvälineitä, kuten kanootteja, soutuveneitä, sup-lautoja ja uimaleluja.

Vesijohdon saneeraustyö Merilokkikujalla 4.7.2022 alkaen

Uudenkaupungin Vesi saneeraa vesijohtoja Merilokkikujalla, Uikkupolulla, Riskiläpolulla ja Kalatiirakujalla 4.7.2022 alkaen.

Urakoitsijana toimii Mattilan Maansiirto Oy.

Kiinteistöjen vedenjakelu toimii työn ajan normaalisti lukuun ottamatta kiinteistöjen kytkentöjä, joista aiheutuvista veden jakelun keskeytyksistä tiedotetaan erikseen.

Pahoittelemme asennuskaluston aiheuttamaa haittaa liikenteen sujuvuudelle sekä saneeraustyön mahdollisesti aiheuttamaa meluhäiriöitä.

Yhteystiedot:

Mattilan Maansiirto Oy

Virastotalo Mörne kiinni 4.-29.7.

Kuva virastotalon sisäänkäynnistä
Uudenkaupungin virastotalo Mörne sulkee ovensa 4.-29.7., koska kaupungin henkilöstö keskittää kesälomiaan heinäkuulle.

Palvelupiste Passari, matkailutoimisto ja puhelinvaihde ovat avoinna normaalisti koko heinäkuun.

Palvelupiste Passari
ma - pe klo 9.00 - 16.30
Rauhankatu 10, Uusikaupunki

Matkailutoimisto
ma - pe klo 9.00 - 16.30
la klo 9.00 - 15.00

Haastepyöräily-kampanja on päättynyt (1.5.-26.6.)

Kampanjassa pyöräiltiin yli miljoona kilometriä

Tämän vuoden Haastepyöräily kampanjassa poljettiin yhteensä 1 083 155 km pyöräilykilometriä. Haastepyöräilyn suoritukset kirjattiin pääsääntöisesti mobiilikirjauksina, mutta myös pyöräilykortteja ja kirjausvihkoja oli käytössä osassa kunnissa. Haastepyöräilyn nettisivulla oleva kuntarankinglaskuri toimii vuoden loppuun asti ja syksylläkin on erilaisia pyöräily tapahtumia, jossa Haastepyöräily mobiilisovellus toimii kirjausalustana.

Vedenjakeluhäiriö Janhualla, Pietolassa ja Vuorikadulla

Männäistentiellä on tapahtunut putkivaurio, jonka vuoksi vesi on Janhualla, Pietolassa ja Vuorikadulla sameaa ja ruskeaa. Korjaustyö on tehty ja Vaikutusalueella tehdään verkostohuuhtelua ja vesi kirkastuu illan aikana.

Lisätietoja päivystyksestämme 02 8451 2112

Pahoittelemme aiheutunutta häiriötä.

Ukikyydin palveluun muutoksia - kertalipun hinta korottuu, mutta palvelualue laajenee

Uudenkaupungin valtuusto päätti 13.6 kokouksessaan jatkaa Ukikyydin pilottia toiseen vaiheeseen. Pilotin toinen vaihe tuo mukanaan myös pieniä muutoksia palveluehtoihin. Maanantaina 4.7. voimaan astuvat muutokset koskevat mm. lipun hintoja sekä palvelualuetta. Pilotti jatkuu joulukuun alkuun saakka.

Pyhämaan kulttuuripolku nyt mobiilioppaana

Pyhämaan Kotiseutuyhdistys ry ja Uudenkaupungin museo ovat laatineet yhteistyössä uuden mobiilioppaan Pyhämaan kirkonkylän alueelta. Älylaitteella käytettävä opas esittelee Pyhämaan menneisyyttä kaikkiaan kahdeksan eri pysähdyspaikan avulla.

Matonpesupaikka Janhuan Paattipolulla on taas käytössä

Tiedote päivitetty 28.6.2022

Mattojen pesu Janhualla on taas mahdollista.

Toivotamme kaikille mukavaa kesää.

--------------
27.6.2022
Matonpesupaikan vesi on ruskeaa ja sameaa ja voi värjätä vaaleat matot. Mattojen pesua Janhualla tulee tilapäisesti välttää kunnes veden sameuden syy saadaan selvitettyä.

Pahoittelemme matonpesijöille aiheutuvaa haittaa.