Koronavirus - ohjeet hoitoon hakeutumisesta

Käsienpesu on tärkeää

Jos epäilet koronavirustartuntaa (2019-nCoV), ota ensin yhteys puhelimitse (02) 8451 2400 ja saat ohjeet hoitoon hakeutumisesta.

Terveydenhuollon suuren kuormituksen vuoksi toivotaan, etteivät hyväkuntoiset hengitystieoireiset ottaisi yhteyttä neuvontapuhelimiin, vaan katsoisivat ohjeita terveyskeskusten ja sairaanhoitopiirin verkkosivuilta. Jos kuitenkin yleistila laskee, on oltava yhteydessä terveyskeskuksen puhelinneuvontaan.

Päiväkoti-ikäisellä lapsella todettu covid -19 -tartunta

Poika pesee käsiä

Uudessakaupungissa on tänään 22.5. todettu päiväkoti-ikäisellä lapsella covid-19 -tartunta. Tartunnan saaneen lapsen koko ryhmä ja kaksi aikuista Lokalahden päiväkodissa on asetettu tänään karanteeniin.
Lisäksi Uudessakaupungissa on todettu kaksi muuta uutta tartuntatapausta, mikä nostaa tautitapausten kokonaismäärän nyt seitsemään.

Kaupungin ja kolmannen sektorin virtuaalitapaaminen

Uudenkaupungin hyvinvointi- ja vapaa-aikapalvelut haluaa tavata Sinut ja järjestösi / yhdistyksesi virtuaalisesti to 28.5. klo 18-19.30.

Matonpesupaikat kaikki nyt käytettävissä

Matonpesupaikalla räsymatto, pesuharja ja mäntynestesaippuaa
Kaikki kaupungin ylläpitämät matonpesupaikat ovat nyt käyttökunnossa.

Uudenkaupungin historialliset museot avautuvat jälleen kesäksi

Uudenkaupungin kaupungin museo viettää tänä vuonna 125-vuotisjuhlaa. Museo perustettiin vuonna 1895. Nykyinen museotalo, tupakkatehtailija Fredrik Wahlbergin rakennuttama komea asuintalo Yliselläkadulla valmistui vuonna 1870, joten myös museotalolla on tänä vuonna 150-vuotisjuhla. Onneksi voimme viettää tätä tuplajuhlavuotta museoasiakkaiden kanssa, sillä Uudenkaupungin historialliset museot avautuvat kesäkaudeksi 2020.

Uimahallin toiminta käynnistyy asteittain 1.6.

Valtioneuvoston ohjeiden mukaan sisäliikuntapaikat voidaan avata kesäkuun alussa ja myös uimahalleilla on mahdollisuus avata ovet yleisölle. Tällä hetkellä ei ole näyttöä siitä, että koronavirus voisi levitä uima-allasvesien kautta.

Uki Strike e-urheiluturnaus täyteen ennätysajassa

E-urheiljioita Ukis Strike 2019 turnauksessa Uudenkaupungin Demotilassa.
Uusikaupunki järjestää historiansa toisen Counter Strike e-urheiluturnauksen viime syksyn hienosti onnistuneen turnauksen innoittamana. Edeltäjäänsä suurempi Uki Strike toteutetaan yhteistyössä Assemblyn kanssa touko-kesäkuussa.

Alkuperäinen tarkoitus oli järjestää turnaus Uudenkaupungin jäähallissa, mutta poikkeusolojen takia päädyttiin verkossa pelattavaan turnaukseen.

Maaseudun yritysten, alkutuotannon ja kalatalouden koronatuen haku avattu

Koronavirusepidemiasta kärsiville maaseudun mikroyrityksille, eräille maatalouden alkutuotannon sekä kalatalouden yrityksille myönnettävän väliaikaisen kriisituen haku on avautunut. Taloudellista tukea voivat hakea maatilojen yhteydessä toimivat yritykset, maataloustuotteita jalostavat ja myyvät mikroyritykset, maatalouden alkutuotannon sekä kalastuksen, vesiviljelyn, kalanjalostuksen ja kalakaupan yritykset.

Maaseudun yritysten väliaikainen tuki

Uimahalli aukeaa 1.6.2020 alkeisuimakouluryhmille

Uimahalli aukeaa 1.6.2020 alkeisuimakouluryhmille. Yleisölle avaamme 3.8.2020.

Muistutus jätteiden keräyksestä ja lajittelusta Uudessakaupungissa

Remeon käsittelylaitokseen voi toimittaa kierrätyspisteisiin sopimattomat jätteet.
Uudenkaupungin kaupungin alueella on voimassa kiinteistökohtainen jätehuoltojärjestelmä. Jokainen kiinteistö on velvoitettu tekemään jätehuoltosopimus jätehuoltoyrityksen kanssa joko itsenäisesti tai kuulumalla johonkin kimppa-astiaan. Ilman tieyhteyttä olevat saarikiinteistöt voivat tehdä sopimuksen Uudenkaupungin Satama Oy:n kanssa ja käyttää venesatamien yhteydessä olevia polttokelpoisen jätteen astioita.