Suomi

Kansainvälisen opaspäivän 21.2. ruusu ojennettiin Kenkäkauppa Alinalle

21. helmikuuta vietetään kansainvälistä matkailuoppaiden päivää. Uudessakaupungissa on tällä hetkellä 19 auktorisoitua matkailuopasta. Uudenkaupungin matkailuoppaat juhlistavat kansainvälistä matkailuoppaiden päivää jakamalla vuosittain ruusun sellaisille paikallisille tahoille tai henkilöille, jotka ovat työllään ja toiminnallaan tehneet kaupunkiamme myönteisellä tavalla tunnetuksi. Opasruusu oli nyt jaossa 19. kerran.

Tämänvuotinen ruusu ojennettiin Kenkäkauppa Alinalle. Kauppias Outi Nurmi perusti persoonallisen kenkäkauppansa  1.3.2004. Asiakkaita on alusta asti palvellut  iloinen ja osaava henkilökunta, joka pystyy täyttämään liikkeen mainoksissa olevan sloganin ” Sinulla on jalat. Meillä on kengät.”  erittäin hyvin. Asiakkaat kiittelevät Alinan kenkävalikoimaa  runsaaksi ja erilaiseksi. Kenkien esillepano laatikoissa ei myöskään ole tavanomaista. Kauppias Outi Nurmi on panostanut markkinointiin ja myyntiin myös netissä. Kauppaan saapuu asiakkaita laajalta alueelta ja hyvin paljon ostosryhmiä, myös iltaisin. Liike on avoinna kesä- ja heinäkuussa myös sunnuntaisin.
 Kenkäkauppa Alina osallistuu keväisin ja syksyisin suuriin myyntitapahtumiin Tampereella  ja Helsingissä, ja tätä kautta liikkeen tunnettavuus on lisääntynyt. Kenkämyyntiä järjestetään keväisin ja syksyisin myös Paimiossa, Aurassa ja Kyrössä, sekä toisinaan myös Taivassalossa, Laitilassa ja Säkylässä.
 Liikkeen kengät hankitaan mm. Imatran nelipäiväisiltä Kenkäviikoilta ja hankintamatkoja tehdään myös Helsinkiin ja Kiikoisiin sekä toisinaan Saksaan.
 Kenkäkauppa Alina on vuosittain mukana useissa muotinäytöksissä ja yhteistyötä tehdään uusikaupunkilaisten liikkeiden lisäksi myös Rauman ja Turun kauppojen kanssa. Kenkäkauppa Alina valittiin Vuoden 2015 kenkäkaupaksi. Suomessa toimii n. 300 kenkäkauppaa.

Uudenkaupungin matkailuoppaat järjestävät kaupungin 400-vuotisjuhlaan liittyen opastetun kiertoajelun kaupungin keskustassa su 23.4 . Opastetut kotiseutukierrokset järjestetään Lokalahdelle ke 3.5., Pyhämaahan to 11.5. ja Kalantiin ti 16.5. Kesällä on opastettuja kävelykierroksia ke 5.7.,ke 12.7., ke 19.7., la 22.7.,ke 26.7. ja pe 28.7. Matkailuoppaiden opastetut pyöräilykierrokset puistoihin ovat torstai-iltaisin  25.5., 15.6., 13.7. ja 10.8.  Suomen Opasliiton Lounais-Suomen aluekokous ja koulutuspäivä järjestetään Uudessakaupungissa 11. maaliskuuta.

Ruusun jakoivat kunniakirjan kera Uudenkaupungin matkailuoppaiden edustajat, puheenjohtaja Tuula-Riitta Karlin ja varapuheenjohtaja Riitta Kilkku. Ruusun ja kunniakirjan vastaanotti  kauppias Outi Nurmi.

Opasruusu jaettiin nyt 19. kerran. Viime vuonna Vuoden ruusun sai Hotelli Àquarius.