yläkuva museosta
Museo

Kansainvälinen museopäivä 18.5.

Huom. hautausmaaopastukset 18.5 ovat täynnä. Seuraavat opastukset 8.6. ja 11.8.

Kansainvälistä museoiden yhteistä yhteistä tapahtumapäivää, museopäivää, vietetään keskiviikkona 18. toukokuuta teemalla The Power of Museums, museoiden voima. Päivän aikana museot eri puolella maata ja maailmaa järjestävät monenlaista ohjelmaa niin verkossa kuin läsnä.

Uudenkaupungin museo järjestää museopäivänä kaksi opastettua hautausmaakierrosta Uudenkaupungin hautausmaalla. Opastusten teema on naisten tarinat ja ne järjestetään klo 11 ja 18. Opastukset ovat maksullisia (10€) ja vapaita paikkoja voi tiedustella vielä museon toimistosta 044 3515447 tai ostamalla liput suoraan Doerz-palvelun kautta.

Uudenkaupungin museoissa valmistaudutaan tulevaan kesään. Wahlbergin museotalossa rakennetaan pukuhistoriaan liittyvää näyttelyä Päällepantavaa, joka avautuu kesäkuun alussa. Museo on kuitenkin yleisölle avoinna ja museopäivänä 18.5. museo on avoinna klo 12-15 ja museoon on museopäivän johdosta vapaa sisäänpääsy (Ylinenkatu 11). Luotsimuseo ja Merimiehenkotimuseo avautuvat yleisölle 20.6.