Kaupunkisuunnittelu

Kansainvälinen maisemapäivä 20.10. - Näe arkimaisema uusin silmin

Suomessa kansainvälisen maisemapäivän teemana ovat kuluvana vuonna arkimaisemat. Tavoitteena on herättää mahdollisimman moni näkemään arkimaisemien arvo erityisen kauniina pidettyjen kohteiden rinnalla. Euroopan neuvoston aloitteesta kansainvälistä maisemapäivää juhlistetaan vuosittain 20.10. Jaa omat arkimaisemasi somessa!

Euroopan neuvoston aloitteesta kansainvälistä maisemapäivää juhlistetaan vuosittain 20.10. Maisemapäivällä halutaan kiinnittää huomiota siihen, että maisemat ovat olennainen osa kaikkien kulttuuriperintöä, identiteettiä, hyvinvointia ja elinympäristön laatua sekä monimuotoisuutta. Päivää vietetään kaikissa Eurooppalaiseen maisemayleissopimukseen kuuluvissa maissa.

Osallistu Arkimaisema-kampanjaan

Ympäristöministeriö ja Suomen ympäristökeskus haastavat #arkimaisema-valokuvakampanjalla kaikki katsomaan omaa arkimaisemaansa uudesta näkökulmasta. Mikä on sinun arkimaisemassasi erityisen hyvää, kaunista tai puhuttelevaa?

Ensimmäisen kerran kansainvälistä maisemapäivää vietettiin viime vuonna. Tuolloin ympäristöministeriö haastoi kunnat ja kansalaisjärjestöt miettimään, millä tavoin maisemapäivää voitaisiin viettää tulevina vuosina.

Jaa arkimaisemakuvasi somessa

Pysähdy katsomaan ja valokuvaamaan arkesi maisemia, ja osallistu Arkimaisema-haasteeseen. Millaisia ajatuksia tai tunteita maisema sinussa herättää? Jaa kuvasi tunnisteella #arkimaisema.
  • Facebook @arkimaisema
  • Instagram @arkimaisema
  • Twitter @arkimaisema
Lisää kampanjakuviisi myös #uusikaupunki tunniste ja ihaillaan yhdessä uusikaupunkilaista arkimaisemaa!

Tiedote: Suomen ympäristökeskus SYKE