Kalannin aurinkovoimahankkeen yleisötilaisuus

Kalantiin ollaan suunnittelemassa aurinkoenergian tuotantoaluetta.
Suunnittelu kohdistuu Mannersuon teollisuusalueen tuntumassa Uusikaupunki-Laitilatien etelä- ja pohjoispuolella sijaitseviin maa-alueisiin.

Kalannin aurinkovoimahanketta esitellään tiistaina 29.6. klo 17-19 järjestettävässä yleisötilaisuudessa.

Liity mukaan tilaisuuteen tästä linkistä

Tilaisuuden ohjelma:
•Tilaisuuden avaus ja puhujien esittäytyminen, Timo Huhtinen, Sitowise Oy
•Osallistuminen webinaariin, Pia Niemi, Sitowise Oy
•Kaupunginjohtajan puheenvuoro, Atso Vainio, Uusikaupunki
•Hanketoimijan puheenvuoro ja hankkeen tausta, Pentti Itkonen, IBV Suomi Oy
•Aurinkovoimahankkeen esittely, Harald Arlander ja Timo Huhtinen, Sitowise Oy
•Kysymyksiä ja vastauksia

IBV Suomi Oy, joka kuuluu kansainväliseen ib vogt -konserniin, on suunnittelemassa aurinkoenergian tuotantoaluetta Uuteenkaupunkiin Kalantiin.
Hankkeessa tehdään tällä hetkellä tarkempia selvityksiä, jonka perusteella voidaan aloittaa varsinainen hankesuunnittelu.

Aurinkopaneelit asennetaan maahan terästelineisiin ja ne näkyvät maastossa, mutta eivät kuitenkaan tuota ääntä, joten esimerkiksi äänihaittaa niistä ei ole. Tuotantoalueesta ei synny päästöjä ilmaan, veteen eikä maaperään.

Aurinkovoimahanketta esiteltiin toukokuun lopulla Uudenkaupungin kaupunginhallitukselle.

(Sivun yläkuva on kuvituskuva.)