Kaikille avoin jätevesi-infotilaisuus 13.6.2019

Haja-asutusalueen ranta- ja pohjavesialueilla on kiinteistöjen jätevesiasioiden oltava kunnossa lokakuun loppuun mennessä.

Jätevesi-infotilaisuus Viikaisten koulun auditoriossa torstaina 13.6.2019  klo 18.00, kahvitarjoilu klo 17.30 alkaen.
Haja-asutusalueiden kiinteistöjen jätevesien käsittely ranta- ja pohjavesialueilla tulee kunnostaa viimeistään 31.10.2019 mennessä. Jätevedet on käsiteltävä niin, ettei niistä aiheudu haittoja ympäristöön tai vesistöön.
Vähäisiä jätevesiä kuten kantovesiä puhdistusvelvollisuus ei koske, jos ne voidaan johtaa maaston esimerkiksi kivipesän kautta. Suoraan vesistöön ei vähäisiäkään jätevesiä saa johtaa. Myös kuivakäymälästä tulee huolehtia asianmukaisesti.

Mitä tämä tarkoittaa käytännössä? Mitä erilaisia jätevesijärjestelmiä on? Miten saunan pesuvedet puhdistetaan? Mitä ovat vähäiset jätevedet? Miten edetä remontissa? Mistä saa asiantuntija-apua?

Jätevesien käsittely herättää paljon kysymyksiä, joten Uudenkaupungin kaupunki ja Valonia kutsuvat Uudenkaupungin asukkaat ja mökkiläiset yhteiseen tilaisuuteen Uudenkaupungin Viikaisten koulun auditorioon (os. Viikaistenkatu 3) torstaina 13.6.2019. Tilaisuudessa kahvitarjoilu klo 17:30 alkaen. Ohjelma alkaa klo 18.00.

Tervetuloa!

Jätevesien johtaminen haja-asutusalueella