Uudenkaupunkin Museo
Museo

Juuret -niminen veistos paljastettu Lokalahdella

Lokalahdelle, kirkonkylään ns. Hilmerin puistoon, on paljastettu uusi julkinen taideteos Juuret. Vehmaalaisen kuvanveistäjä Jarkko Rothin toteuttama veistos on kunnianosoitus lokalahtelaissyntyiselle kulttuuripersoona Eero Rantaselle. Veistoksen on kustantanut Eero Rantasen taidekokoelmien ystävät ry. Patsashankeessa ovat olleet mukana myös Uudenkaupungin seurakunta, Uudenkaupungin kaupunki ja Uudenkaupungin Suomalaisen Seuran säätiö. Eero Rantanen (1923-2002) oli taiteen kerääjä ja kulttuuripersoona. Eero Rantanen on haudattu Lokalahdelle.

Eero Rantasen taidekokoelmien ystävät ry. on perustettu vuonna 1997. Yhdistyksen tehtävänä on edistää sekä kuvataiteeseen että musiikkiin kohdistuvaa harrastusta ja tukea kuvataiteen tutkimusta. Yhdistys tukee aatteellisesti Eero Rantasen säätiön taidekokoelman ylläpitoa ja edesauttaa sen tunnetuksi tekemistä. Säätiön taideteokset muodostavat Raision taidemuseo Harkon peruskokoelman.