Julkiset tilat pysyvät suljettuina 7.2. asti – kirjaston lainaustoiminta ja nuorisotilojen toiminta käynnistetään erityisjärjestelyin

Uudenkaupungin koronavirus tiedote.

Uudenkaupungin terveyslautakunta on päättänyt kokouksessaan 22.1. pitää julkiset tilat pääosin suljettuina 7.2. asti. Kirjaston lainaustoiminta käynnistetään ja nuorisotilojen toimintaa avataan erityisjärjestelyin. Alueen tautitilanne ei edelleenkään mahdollista rajoitusten laajempaa purkamista. Lisäksi uusi muuntovirus aiheuttaa epävarmuutta ja huolta epidemian laajenemisesta.

Suljettuina pysyvät kaupungin sisäliikuntasalit, kuntosalit, uimahalli, jäähalli, museo, kirjasto, kulttuurikeskus Cruselli, demotila sekä kierrätyskeskus. Lasten ja nuorten harrastustoiminta kaupungin liikuntatiloissa on edelleen mahdollista, kunhan annettuja turvaohjeita noudatetaan.

Maanantaista 25.1. alkaen asiakkaat voivat noutaa kirjastosta etukäteen varaamaansa aineistoa. Varaukset voi tehdä verkkokirjastossa tai puhelimitse pääkirjastosta numeroon 050 569 1121 sekä Kalannin kirjastosta numeroon 050 420 5378. Varaukset voi noutaa Rauhankadun puoleisen sisäpihan ovelta arkisin klo 10-17 ja lauantaina klo 10-14. Soita ovikelloa! Myös Kirjastoautosta voi noutaa ennakkoon varattua aineistoa ja varaukset tehdään numeroon 050 094 6166. Kirjastotilat pysyvät edelleen yleisöltä suljettuina.

Kaupungin nuorisotilat avataan 25.1. aluehallintoviraston kokoontumisrajoitteet huomioiden. Tiloissa voi olla osallistujia korkeintaan kymmenen henkilöä kerrallaan. Nuorilta edellytetään omien maskien käyttöä ja toiminnassa noudatetaan turvavälejä. Myös etsivän nuorisotyön asiakasohjaus jatkuu normaalisti maskein ja turvavälein. Koulunuorisotyötä kuten välituntitoimintaa ja ryhmäytyksiä jatketaan koulun asettamien rajojen sisällä. Ulkotoimintaa toteutetaan pienryhmissä tarpeen mukaan. Tarkemmat ohjeet ja aikataulut saa nuorisopalvelujen somekanavilta ja työntekijöiltä.

Vakka-opisto käynnistää kurssitoiminnan 25.1. etäopetuksena kaikkien niiden kurssien osalta, joissa opettajalla on tähän mahdollisuus ja joissa etäopetus on kurssin sisällön huomioon ottaen tarkoituksenmukaista. Muu kurssitoiminta siirtyy alkavaksi 8.2. Muutokset opetusaikatauluun ovat kuitenkin edelleen mahdollisia.