Uusikaupunki 400

Juhlavuoden tammikuu tarjoilee kulttuuria ja historiaa

Uudenkaupungin 400-vuotisjuhlien hengessä on tavoitteena saada juhlavuodelle kasaan 400 tapahtumaa.

Uusikaupunki 400
Yhteisellä kansanjuhlalla alkanutta kaupungin juhlavuotta vietetään lukuisissa tapahtumissa ympäri vuoden. Niin yhdistyksiä, seuroja kuin yrityksiäkin on rohkaistu järjestämään omia tapahtumiaan 400-vuotisjuhlavuoden yhteisöllisessä hengessä. Näiden juhlavuoteen liittyvien tapahtumien lisäksi kaupungissa tapahtuu joka kuukausi runsaasti niin urheilun kuin monenlaisen kulttuurinkin saralla. Tekemistä ja näkemistä on tarjolla varmasti kaikenikäisille.

Tammikuussa juhlavuotta fiirataan mm. seuraavissa tunnelmissa:

To 12.1.17 klo 18
Raimo Aarras: Uudenkaupungin kunniaksi, Crusellin taidenäyttely

Uudenkaupungin juhlavuoden taidenäyttelytarjonnan Crusellin Liljelund-hallissa aloittaa uusikaupunkilainen Raimo Aarras. Hänen maalaustaiteen näyttelynsä on nimeltään "Uudenkaupungin kunniaksi".
Näyttelyn avajaiset pidetään 12.1.2017 klo 18 ja näyttely on esillä 24.2.2017 saakka TI-PE 10-17 ja SU 12-16. Lisäksi mm. teatteriesitysten yhteydessä. Näyttelyyn on vapaa sisäänpääsy.

Raimo Aarras

To 19.1.17 klo 9.30
Satutunti kirjastossa

Uudenkaupungin kirjaston satutunnit ovat joka toinen torstai klo 9.30 kirjaston lastenosastolla. Kesto on n. 40 min.
Satutunnit on tarkoitettu kaikenikäisille lapsille, alle 2-vuotiaat mielellään vanhemman tai hoitajan seurassa.
Satutunneilla luetaan uusia sekä eri teemoihin liittyviä kuvakirjoja. Satutunneille kutsutaan myös vierailevia esiintyjiä lastenkulttuurin alueelta.

To 19.1.17 klo 18
Merellinen ilta: Menetetyt majakat
Kulttuurikeskus Cruselli

Johanna Pakolan esitelmä aiheesta menetetyt majakat. Uudenkaupungin merihistoriallisen yhdistyksen ja Vakkaopiston järjestämä merellinen ilta Kulttuurikeskus Crusellissa. Tilaisuus on kaikille avoin ja se on ilmainen.

La 21.1.17 klo 13
Tam - Tam - Tammikuu -lastenkonsertti
Kulttuurikeskus Cruselli

Lastenmusiikkiorkesteri Orffit tekee rytmikkään minikiertueen kirpeän tammikuun kunniaksi.
Orffit on kolmen puoliaikuisen miehen muodostama orkesteri, joka soittaa monitoikkoista musiikkia lapsille ja heidän sukulaisilleen.
Konsertissa kuullaan wäkevimmät hitit, teeveestä tutut iskusävelmät ja myös joukko uudenkarheita lauluja.  Konsertin juontaa pieni nalle Herra Nalle, jos uskaltaa.

Liput 8€/hlö. Ennakkomyynti Yhteispalvelupiste Passarista, os. Rauhankatu 4. Avoinna arkisin klo 9-17.

Ti 24.1.17 klo 18-20
Kirjojen Suomi -lukupiiri kirjastossa

Millainen Suomi välittyy kaunokirjallisuudestamme sadan vuoden ajalta? Kotimainen kirjallisuus on täynnä tarinoita, jotka kuvaavat Suomen muuttumista. Ne kertovat meidän oman tarinamme. Tämän kansallisen lukutapahtuman uusikaupunkilainen ”Kirjojen Suomi” -lukupiiri kokoontuu kerran kuussa Ugin kaupunginkirjastossa tiistaisin 24.1., 21.2., 21.3., 18.4. ja 16.5. klo 18-20. Lukupiiri jatkuu syksyllä.
Vetäjänä toimii Harri Nieminen. Ensimmäisessä tapaamisessa käsittelemme Juha Seppälän Mr Smithiä ja Pajtim Statovci´n Kissani Jugoslaviaa. Kirjastot toimivat yhteistyössä Ylen kirjallisuushankkeen kanssa ja lukupiirissä käsitellään samoja teoksia kuin Ylen ohjelmistossa. Lisätietoa osoitteessa http://yle.fi/aihe/kirjojen-suomi. Lista vuoden aikana käsiteltävistä kirjoista julkaistaan 3.1.2017.
Lukupiirin järjestävät yhteistyössä Ugin kaupunginkirjasto ja Vakka-opisto.

La 28.1.17 klo 17
UU-Korihait - Lapuan Korikobrat

Valtakunnallista Korisliigaa pelataan Uusikaupunki 400 -Areenalla, kun Uudenkaupungin Korihait saa vastaansa Kobrat Lapualta.
Liput:
Aikuiset 17 €/S-etukortti 15 €
Eläkeläiset ja opiskelijat 12 €
Lapset (7-16 v.) 5 €
Ennakkomyynti yhteispalvelupiste Passari, Rauhankatu 4.

Ma 30.1.17 klo 18-19.30
Elämää Uudessakaupungissa 1600- ja 1700-luvulla -luento
Viikaisten koulu

Luennolla esitellään Uudenkaupungin asukkaiden arkista elämää 1600- ja 1700-luvulla. Keitä kaupungissa asui? Miten meri näkyi arjessa? Millaista oli käydä kirkossa? Miten kaupunki oli rakennettu? Muun muassa näihin kysymyksiin etsitään vastauksia luennolla. Kaupungin historian käännekohtia esitellään lähinnä taustatietoina kaupunkilaisten elämälle. Luento on suunnattu kaikille kiinnostuneille, luentomaksun 6 e voi maksaa paikan päällä. Luennoitsijana FM Lauri Viinikkala. Toteutus: Vakka-Opisto.

Uudistuneiden kotisivujen tapahtumakalenterista paikallisia tapahtumia on löydettävissä lisää helposti ja myös omat tapahtumat voi lisätä kalenteriin vaivatta. Mikäli juhlavuoden tapahtumiin liittyen herää kysymyksiä tai ajatuksia, kannattaa olla rohkeasti yhteydessä juhlavuoden koordinaattoreihin sähköpostitse: uusikaupunki400@gmail.com