Suomi
Uusikaupunki 400

Jouluista puuhaa ja satavuotiaan Suomen juhlintaa joulukuussa

Juhlavuoden viimeinen kuukausi käynnistyy lukuisilla itsenäisyysjuhlilla ja kääntyy vähitellen kohti joulua ja vuodenvaihdetta. Juhlavaan tunnelmaan pääset osallistumalla kaupungissa järjestettäviin monipuolisiin tapahtumiin. 

Kurkkaa ainakin nämä: 
(otsikot toimivat linkkeinä tapahtumien lisätietoihin)

1.12.-24.12.
Joulukalenteri-ikkunat


Uudenkaupungin Vanhat Talot ry toteuttaa kaupunkilaisten avustuksella erilaisen joulukalenterin.
Kalenteriluukut avautuvat joulukuun 1.-24. päivä joka aamu klo 8 jonkin keskustan puutalon ikkunassa ja niitä voivat kaikki käydä ihastelemassa, avautumisesta loppiaiseen saakka.

Su 3.12. klo 17
Kaupunkini, kotini -valotaideteoksen avajaiset


Sunnuntaina 3.12. klo 17 paljastetaan Uudenkaupungin ensimmäinen valotaideteos Kaupunkini, kotini. Teoksen on suunnitellut taiteilija Timo A. Aalto. Avajaiset sijoittuvat Alisenkadun ja Koulukadun risteykseen. Teos juhlistaa 400-vuotiasta Uuttakaupunkia ja 100-vuotiasta Suomea ja on nähtävillä iltaisin klo 16-22 aina 10.12. saakka. 

Su 3.12. klo 17
Vuosikymmenten joululaulut -luistelunäytös


UJK:n taitoluistelijoiden joulunäytös juhlistaa itsenäisen Suomen kutakin vuosikymmentä tuttuihin joululauluihin tehdyillä taitoluistelukoreografioilla.
Jäällä esiintyvät kaikki UJK-taitoluistelijat 4-vuotiaista täysi-ikäisiin.

Su 3.12. klo 18
Suomalaisen musiikin konsertti Uudenkaupungin kirkossa


Essi Luttinen, mezzosopraano
Tomi Satomaa, urut
Paraisten vokaaliyhtye, joht. Tomi Satomaa

Ma 4.12. klo 18
Kauneimmat joululaulut Pilvilinnassa


Taidetalo Pilvilinnassa (Hiuntie 212) lauletaan Kauneimpia joululauluja maanantaina 4.12. klo 18. Esilaulajana on Heini Aaltonen ja pianolla säestää Fiia Iiskala. Hartaushetkessä puhuu kappalainen Juhani Kapiainen.
Pilvilinna on auki maanantaina 4.12. klo 17.30 alkaen. Vapaa pääsy, ei ennakkoilmoittautumista. Paikat 60 henkilölle.

Ti 5.12. klo 18-21
Suomi 100 -juhla Uudenkaupungin toisen asteen opiskelijoille


Uudenkaupungin nuorisovaltuusto, lukion ja Novidan oppilaskunnat järjestävät yhteistyössä Suomi 100 -juhlan toisen asteen opiskelijoille Uudenkaupungin Työväentalolla 5.12.2017 klo 18-21. Tervetuloa!

Ti 5.12. klo 18
Suomi 100 -juhlagaala Golfravintolassa


Tarjolla Suomi 100 -hengessä kuuden ruokalajin illallismenu laadukkaista, kotimaisista raaka-aineista.

Ti 5.12. klo 19
Itsenäisyyspäivän aaton konserttitanssiaiset Kalannin urheilutalolla


100 itsenäistä vuotta
100 mieslaulajaa
Ohjelmassa Isänmaallisen mieskuoromusiikin helmiä.

Ke 6.12. klo 10
Itsenäisyyspäivän jumalanpalvelus Uudenkaupungin kirkossa


Itsenäisyyspäivän jumalanpalveluksessa ovat laulamassa Pohitullin musiikkiluokat 3 ja 5 opettajiensa Annikka Hallikaisen ja Iiris Anton johdolla. Mukana on myös Andante-orkesteri kanttori Ari Hirvosen johdolla. Jumalanpalveluksen toimittaa kirkkoherra Esa Mierlahti.
Jumalanpalveluksen jälkeen n. klo 11.15 seppeleenlasku sankarihaudalle Vanhalla kirkolla.

Ke 6.12. klo 10
Itsenäisyyspäivä Kalannissa


Jumalanpalvelus kirkossa klo 10
Seppeltenlasku sankarihaudoilla
Itsenäisyysjuhla Suomi 100 seurakuntakodissa    

Ke 6.12. klo 12
Itsenäisyyspäivän juhla Kulttuurikeskus Crusellissa


Satavuotiasta Suomea juhlitaan Uudessakaupungissa, Kulttuurikeskus Crusellissa perinteikkäässä itsenäisyyspäivän juhlassa keskiviikkona 6.12.2017 klo 12 alkaen. Juhlaa vietetään Suomi 100 ja Uusikaupunki 400 -juhlavuosien hengessä. Juhlapuheen tulee pitämään Varsinais-Suomen maakuntajohtaja Kari Häkämies ja esiintymään saapuu sopraano Essi Luttinen pianistinsa Petri Haapasalon kanssa.

La 9.12.
Museojuna Turusta Uuteenkaupunkiin


Museojuna saapuu Turusta jouluiseen Uuteenkaupunkiin. Päivän aikana ajetaan kaksi edestakaista vuoroa. Ota aikahyppy elävään historiaan!
Vierailun yhteyteen on koottu mukava kattaus nähtävää ja tehtävää. Piipahda Uudenkaupungin  vanhoissa joulutaloissa ja ihanissa joulupuodeissa. Ravintolat, kahvilat ja putiikit palvelevat. Samana päivänä aukeaa puutalokaupungin yhdeksäs joulukalenteri -ikkuna.
Koko päivän ohjelman löydät täältä: https://uusikaupunki.fi/tapahtumat/museojuna-turusta-uuteenkaupunkiin-9122017

Ti 12.12. klo 18
Elisabeth Wahlbergin jouluilta


Mitä hienompi väki söi joulun aikaan? Entä mikä oli suosituin joulukukka tai millaisia lahjoja porvarisperheen jäsenet antoivat toisilleen?
Tule kuulemaan vastaukset näihin ja moniin muihin kysymyksiin Elisabeth Wahlbergin jouluilta –tapahtumassa Wahlbergin museotalossa tiistaina 12.12. klo 18. Itse talon emäntä, eli rouva Elisabeth Wahlberg esittelee kotiaan ja kertoilee samalla, kuinka joulua on vietetty 1800- ja 1900-lukujen vaihteen porvariskodissa.
Museon sisäänpääsymaksu 4€/aikuinen.
Osallistujamäärä rajoitettu, ilmoittaudu 12.12. klo 14 mennessä puh. 044 351 5447 tai museo@uusikaupunki.fi

Ke 13.12. klo 10
Kulttuurikävely - Uusikaupunki varuskuntakaupunkina


Juhlavuoden viimeisenä kohteena on senioreiden kulttuurikävelijöillä Janhua. Keskiviikkona 13.12. klo 10 otetaan torin kulmalta suunta kohti Uudenkaupungin viimeisintä varuskuntaa, Janhuaa.
Suomen 100-vuotisen itsenäisyyden merkeissä yliluutnantti evp. Kai Lindegren muistelee, millainen oli Janhua varuskuntana, minkälaista oli olla Janhualla varusmiehenä ja sittemmin nuorten asevelvollisten kouluttajana 1950-1960 -luvuilla.

To 14.12. klo 18
Merellinen ilta: Laivanrakennus Uudessakaupungissa


Tutkijat Pauli Kivistö ja Hanna Niittymäki esitelmöivät aiheesta "laivanrakennus Uudessakaupungissa".
Merelliset illat käsittelevät syksyllä Uudenkaupungin 400-vuotisjuhlan johdosta kaupungin merenkulun historiaa. Syksyllä julkaistaan myös aiheesta kirjoitettu historiakirja.
Merelliset illat pidetään Kulttuurikeskus Crusellissa (Kullervontie 11A, Uusikaupunki) klo 18.00 alkaen. Tilaisuudet ovat kaikille avoimia ja niiden päätteeksi on kahvitarjoilu. Merelliset illat järjestetään yhteistyössä merihistoriallisen yhdistyksen ja Vakka-opiston kanssa.

Pe 15.12. klo 17
Naisten jääkiekon Pre Olympic Cup - Suomi - Saksa


Naisleijonat kohtaa Saksan Uudessakaupungissa perjantaina 15.12. pelattavassa ottelussa. Ottelu on osa Pre Olympic Cup -turnausta, jonka muut pelit pelataan Raumalla ja Turun Kupittaalla.
Suomen Naisleijonille Uudenkaupungin ottelu on yksi viimeisistä paikoista antaa näyttöjä tammikuussa tehtäviä olympiavalintoja varten, joten panokset ottelussa ovat taatusti korkealla.
Ennen Suomen ottelua jäähallilla järjestetään tyttöjen taitokisa klo 16.30-17.30. Taitokisan osallistujille on luvassa ilmainen sisäänpääsy illan maaotteluun, muuten pääsyliput maksavat 3 euroa, alle 12-vuotiaat pääsevät sisään ilmaiseksi.

Su 17.12. klo 11-14
Männäisten joulumarkkinat Kalannin kotiseutumuseolla

100-vuotiaan Suomen kunniaksi Kalanti-Seura tarjoaa lautasellinen riisipuuroa ja rusinasoppaa 300 ensimmäiselle.
Tule  myymään omia tuotteita, herkkuja, käsitöitä, koristeita, koruja, kortteja, joulukuusia, linnunlyhteitä, kynttilöitä ym.
Paikalla on myytävänä myös glögiä, kahvia ja arpoja.
Museon tupaan katetaan tunnelmallinen joulu ja tonttukin on ilmoittanut olevansa paikalla.

Su 17.12. klo 18
Kauneimmat joululaulut Uudenkaupungin kirkossa

Ma 18.12. klo 19
Sydämeeni joulun teen - suomalaisia joululauluja


Kuorojen yhteinen joululaulukonsertti Uudessa kirkossa. Mukana mieskuoro Uudenkaupungin Laulu-Veikot, Cantilona-kuoro sekä naiskuoro D´ameni.
Konserttiin on vapaa pääsy.
Kolehti kerätään uusikaupunkilaisten vanhusten joulukukkakeräykseen.

Pe 22.12. klo 19
Joulun Soundi

Perinteinen paikallismuusikoisen tunnelmallinen joulukonsertti Uudessa kirkossa. Tule virittäytymään joulun tunnelmaan! Lippuja ovelta.

Tarkemmat tiedot tapahtumista ja paljon lisää tekemistä ja näkemistä Uudessakaupungissa löydät kaupungin tapahtumakalenterista

Lapsiperheet
Ikäihmiset
Nuoret
Matkailijat