Internetkarttapalvelussa historiallista aineistoa

Kuvassa 1900-luvun Alistakatua, kuvaaja Augusta Olsson
1800-luvun puolivälissä Uuttakaupunkia kohtasi kaksi tuhoisaa tulipaloa. Vuonna 1846 paloi kaupungin itäinen puoli ja vuonna 1855 läntinen puoli. Vuoden 1846 suurpalossa tuhoutui lähes sata täysin rakennettua tonttia ja 1100 ihmistä jäi kodittomiksi. Tämän lisäksi samana vuonna marraskuun 13. päivänä, tasan 171 vuotta sitten, tuli tuhosi vielä kokonaan Fabrinin korttelin Alisenkadun ja Sepänkadun kulmassa.

Kaupungin internetkarttapalveluun on nyt tuotu esille edellä mainittujen palojen likimääräiset rajaukset sekä suurpalojen syttymispaikat. Vuoden 1846 suurpalon laajuudesta on kahta eri näkemystä. Rajaukset ovat peräisin Museoviraston vuoden 2001 Kaupunkiarkeologisesta inventoinnista.

Klikkaa ikkunasta 'Suurenna kartta'  ja pääset tutkimaan tulipalojen rajauksia.
Vanhoja karttoja sekä tiivistetty katsaus kaupungin historiaan on alasvetovalikon takana kaupunkisuunnittelun sivulla Kaavoituksen historiaa.
Lisäksi sivulla on myös mielenkiintoisia linkkejä mm. Uudenkaupungin museon sivuille.

Myös maanmittauslaitosen nettisivuilta pääsee tutkimaan historiaa.