Ilmoitus biojätteen kompostoinnista Uudessakaupungissa voi viivästyä

Uusikaupunkilainen: Mikäli haluat jättää ilmoituksen biojätteen kompostoinnista sähköisesti - odota vielä muutama viikko! Lounais-Suomen Jätehuolto toivoo uusikaupunkilaisilta malttia kompostointi-ilmoitusten kanssa.

Asuinkiinteistöillä tapahtuvasta biojätteen kompostoinnista on ilmoitettava viimeistään 31.12.2022 

Jätelaki edellyttää, että asuinkiinteistöllä syntyvän keittiöbiojätteen kompostoinnista on ilmoitettava jätehuoltoviranomaiselle.

  • Omakotiasujat ilmoittavat omasta kompostoinnistaan.
  • Useamman asuinkiinteistön yhteiskompostoinnista, samoin kuin asuinyhtiön osakkaiden yhteisesti järjestämästä kompostoinnista, tehdään vain yksi ilmoitus järjestettyä kompostointia kohden.
  • Ilmoitusvelvollisuus koskee kaikkia asuinkiinteistöjä, joilla kompostoidaan keittiössä syntyvää biojätettä. Pelkän puutarhajätteen kompostoinnista ei tarvitse ilmoittaa.

Kompostoinnista ilmoittaminen onnistuu helposti Lounais-Suomen Jätehuollon verkkosivuilta, osoitteesta https://raportointi.lsjh.fi/sahas.jsp löytyvässä sähköisessä asiointipalvelussa.

HUOM! Ensimmäisellä kirjautumiskerralla käyttäjätunnuksena toimii asiakasnumerosi ja salasanana on laskun numero. Jos et tiedä asiakasnumeroasi, niin kysy tunnuksia meiltä lsjh.fi -etusivulta löytyvästä chatista tai sähköpostitse asiakaspalvelu@lsjh.fi. Muista kertoa kysymyksessäsi nimi ja osoite.

Erityisohjeet Uuteenkaupunkiin

Uudenkaupungin asukkaiden tulee huomioida, että perusmaksulaskut eivät ole vielä lähteneet LSJH:lta, joten sähköisen kompostointi-ilmoituksen tekemisessä kannattaa odottaa vielä muutama viikko! Eli uusikaupunkilaiset eivät ole saaneet vielä kirjautumisessa vaadittavaa ensimmäistä laskua asiakastunnuksineen Lounais-Suomen Jätehuollolta. Vaikka lasku tulisi vasta ensi vuoden tammikuussa, ei hätää - kompostointi-ilmoituksen voi jättää myös silloin ja tästä viivästymisestä ei koidu asukkaille ongelmia.

Ilmoituksen voi tehdä myös täyttämällä oheisen lomakeen ja postittamalla sen Lounais-Suomen jätehuoltolautakunnalle. Lomakkeita saa myös palvelupiste Passarista, osoite Rauhankatu 10, 23500 Uusikaupunki

Kompostointi-ilmoitus jätehuoltolautakunnalle (PDF-lomake)

Linkki alkuperäiseen uutiseen: Ilmoita asuinkiinteistöllä tapahtuvasta biojätteen kompostoinnista täällä