Ikääntyneille apua korona-neuvontapuhelimesta

Puhelin vanhuksen kädessä.
Ikäihmisille on avattu koronavirustilanteen seurauksena oma neuvontapuhelin puh. 044 351 5370. Yli 70-vuotiaat uusikaupunkilaiset voivat soittaa numeroon, jos tarvitsevat esimerkiksi asiointi- tai muuta vastaavaa apua, tai ylipäätään neuvoja poikkeustilanteessa toimimiseen. Puhelimeen vastataan arkisin klo 9-15 ja asiointiavunpyynnöt välitetään eteenpäin kotihoidolle.

Hallitus on 16.3. antamassaan ohjeistuksessa velvoittanut yli 70-vuotiaat pysymään mahdollisuuksien mukaan erillään kontakteista muiden ihmisten kanssa. Ohjeella halutaan suojella riskiryhmään kuuluvia ikääntyneitä koronavirustartunnalta. Oireettomat läheiset voivat kuitenkin edelleen käydä auttamassa läheisiään ja esimerkiksi ulkoilu on sallittua.

Neuvontapuhelimeen voivat tarvittaessa soittaa myös alle 70-vuotiaat. Alle 65-vuotiaat voivat vastaavassa tilanteessa ottaa yhteyttä aikuisten vastaanotto Arvoon puh. 040 663 7001 (arkisin klo 9-15).