Hyvinvointi- ja vapaa-aikapalveluissa koronarajoitteiden purkaminen käynnistyy vaiheittain

Lehtipuun oksat kuvattuna taivasta vasten.
Kaikkien hyvinvointi- ja vapaa-aikapalvelujen yksiköiden osalta odotetaan vielä tarkempia ohjeistuksia yksikköjen ja palvelujen avaamisiin asiakkaiden terveys ja turvallisuus sekä vallitseva koronatilanne huomioiden. Toimintaa suunnitellaan siten, että pidettyjen lomien jälkeen olisi mahdollista avata syyskausi ja palvelut jo elokuussa niiltä osin, kuin palveluja ei läpi kesän järjestetä.

Kirjastot saavat käynnistää välittömästi aineiston lainaamisen. Käytännössä tämä tarkoittaa Uudenkaupungin kirjastossa tulevaa maanantaita 11.5. Maanantaista lähtien varaamaansa aineiston voi tulla hakemaan torille pysäköidystä kirjastoautosta tai Kalannin kirjastosta arkisin klo 13 – 18. Lainaukset tullaan suorittamaan varaamalla aineisto ennakolta. Varaukset voi tehdä verkkokirjastossa (kirjastokortin nro & pin-koodi), sähköpostitse (kirjasto@uusikaupunki.fi / kalannin.kirjasto@uusikaupunki.fi) tai soittamalla kirjastoon (Kalanti 050 4205378 / Kirjastoauto 0500946166).

Kirjastojen avaaminen ei tarkoita tosiasiassa kirjastotilojen avaamista, vaan lainaamisen käynnistämistä etukäteen varaamalla. Tiloja avataan vasta 1.6. alkaen. Pääkirjasto on muuttamassa väistötiloihin kesällä alkavan kirjastorakennuksen peruskorjauksen takia. Väistötilat avataan 22.6. entisissä pankin ja postin tiloissa Alinenkatu 36 / Rauhankatu 4.

Museossa on tavoitteena avata kaikki museokohteet (Wahlbergin museotalo, Merimieskoti, Luotsimuseo) kesäksi. Tällä hetkellä ei ole aivan täyttä varmuutta siitä, miten aukiolot toteutuvat.

Kulttuuripalveluissa on peruttu kaikki tapahtumat toukokuun loppuun asti. Crusell-viikko ei järjestä mitään korvaavaa toimintaa kesälle, joitakin konsertteja on festivaalilta poimittu syksyn ja talven konserttikalenteriin. Kulttuuripalveluissa on käynnistynyt uusikaupunkilaisia taiteen tekijöitä esittelevä projekti, missä esitellään taiteilijoiden opastuksella mahdollisuuksia harrastaa kulttuuria kotona. Riippuen tarkemmista ohjeistuksista voidaan kesäajalle järjestää joitakin pienimuotoisia kulttuuri- ja taidetapahtumia.

Liikuntapalveluissa avataan 14.5. ulkoliikuntapaikat ml. frisbeegolf-radat valtionhallinnon ohjeistuksen mukaan. 1.6. suunnitellaan uimahallin avaamista rajoitetusti lasten altaan osalta ja lasten alkeisuimakoulun järjestämistä pienemmissä ryhmissä. Tästä tehdään pienimuotoinen kysely perheille, jotta saadaan tietoa ovatko perheet halukkaita laittamaan lapsensa uimakouluihin kesäkuun alussa. Kesäkuun alusta suunnitellaan myös mahdollisia pienryhmäohjauksia erityisryhmille uimahallin kuntosalilla ohjeiden puitteissa. Muuten uimahallin kuntosalia ei kesäksi avata. 1.6. aukeaa myös Kalannin kuntosali ja mahdollisesti Lokalahden kuntosali, jos tilat saadaan valmiiksi. Sisäliikuntasalien ovet avataan myös 1.6. alkaen, kesävuoroja voi hakea Kalannin yläkoulun, Haapaniemen, Hakametsän ja Pohitullin saleista. Uimahalli on tarkoitus avata poikkeuksellisesti jo elokuun alusta kevennetyin aukioloajoin.

Nuorisopalveluissa panostetaan tulevana kesänä erityisesti kesä- ja elokuun toimintaan. Tavoite on tavoittaa nuoria rajoitustoimenpiteiden jälkeen vielä ennen keskikesää sekä koulujen alkamisen yhteydessä. Tarkoitus on kohdentaa palveluja 1.6. alkaen kaikille kohderyhmille koko kaupungin alueella. Toimintaa suunnitellaan ulos ja sisälle keleistä ja tarpeista riippuen. Retkitoimintaa ei tulla kesä-heinäkuussa järjestämään.