Hyvää Työtä Ukin puhdistuspalveluissa -valokuvanäyttely tuo näkyväksi siivoojien työtä

Ennen ja jälkeen kuvat siivottavasta kohteesta.
Puhtaat lattiat. Tyhjät roskakorit. Hajuton vessa. Uimahalli, jossa voi käydä murehtimatta hygieniasta. Meillä Suomessa nämä etuoikeudet ovat ilmaa, jota hengitämme. On varsin helppo unohtaa, että tälläkin työllä on tekijänsä ja että ilman heitä maailma hukkuisi ryönään.

Uudenkaupungin puhdistuspalveluiden työntekijät järjestivät joulu- ja tammikuun aikana valokuvauskilpailun otsikolla ”Hyvää työtä Ukin puhdistuspalveluissa”. Se koostuu ”ennen” ja ”jälkeen” -kuvista, joissa esiintyy puhdistuspalveluiden työntekijöiden päivittäin kohtaamia näkyjä, jotka jäävät usein meiltä muilta pimentoon.

Valokuvanäyttelyssä on koostettuna tuon valokuvauskilpailun anti. Kuvissa esiintyy kaikkea pölyisistä nurkista kaameisiin sotkuihin. Niistä jokainen kertoo omaa tarinaansa siitä, miltä maailmamme näyttäisi, jos puhdistustyön tekijöitä ei olisi. Muista siis kiittää, ja vaikkapa esittäytyä samalla, kun siivooja seuraavan kerran tulee vastaan.

Kaikki valokuvat esillä 15.3. asti Uudenkaupungin kirjastossa ja Virastotalo Mörnessä.

Ennen ja jälkeen kuvat siivottavasta kohteesta.