Uudenkaupunkin Museo
Museo

Heinäkuun kävijäennätys meni myös Uudenkaupungin museon Wahlbergin museotalossa rikki

Wahlbergin museotalo Uudessakaupungissa
Kotimaanmatkailun lisääntyminen ja toisaalta myös kiinnostuksen lisääntyminen museoita kohtaan sekä valtakunnallisen Museokortin suosio näkyy myös Uudessakaupungissa. Koskaan aikaisemmin ei Wahlbergin museotalossa ole heinäkuun aikana vieraillut niin montaa asiakasta kuin tänä vuonna. Heinäkuun aikana museossa vieraili noin 1400 asiakasta. Aikuisasiakkaista jopa yli 50% vieraili museossa Museokortin kanssa. Valtakunnallisen Museokortin suosio onkin kasvanut vuosi vuodelta ja se on myös luonnollisesti lisännyt museoasiakkaiden määrää myös Uudessakaupungissa.

Uudenkaupungin museon Wahlbergin museotalon suosio on vuosi vuodelta kasvanut. Kun 15 vuotta sitten keskimääräinen yhden heinäkuun kävijämäärä oli noin 400 asiakkasta, on viime vuosina heinäkuussa vieraillut 900-1000 asiakasta. Ja nyt tämän vuoden heinäkuussa pelkästään tässä museossa 25% enemmän kuin viime vuoden heinäkuussa. Museokorttia käyttäneiden asiakkaiden määrä nousi viime vuoden heinäkuusta jopa 45%.

Myös kesämuseoissa Luotsimuseossa ja Merimiehenkotimuseossa on ollut vilkas kesäkausi. Museon vilkas kesäkausi jatkuu vielä. Pikkumuseot ovat avoinna ensi sunnuntaihin 9.8. saakka ja Wahlbergin museotalon kesäkausi jatkuu 30.8.2020 saakka.