Hehku-karnevaali tuo valoa synkkyyteen

Uudenkaupungin Hehku-karnevaali päästään toteuttamaan jälleen parin vuoden tauon jälkeen tulevana perjantaina.

Tunnelmavaloja, hurjia naamiaisasuja, elävää musiikkia, tanssiesityksiä, poniajelua, kasvomaalausta, eri maiden herkkuja… Kaikkea tätä ja paljon muuta mukavaa on luvassa perjantaina, kun suosittu koko perheen Hehku-karnevaali järjestetään neljättä kertaa Uudessakaupungissa. 

Rauhanpuistoon ja koko keskustan alueelle levittäytyvä tapahtuma kutsuu kaikenikäiset tankkaamaan hehkuvaa tunnelmaa vuoden pimeimmän ajan keskellä. Tapahtuma on maksuton ja kaikille avoin. 

– Tavoitteena on ollut tehdä tapahtuma, johon olisi mahdollisimman matala kynnys osallistua. Puistoon voi helposti piipahtaa vaikka kauppa-asioiden lomassa tai nautiskella ohjelmasta koko perheen kesken pidemmän kaavan mukaan, sanoo tapahtumakoordinaattori Päivi Sappinen. 

Hehku-karnevaalin musiikillisesta annista vastaavat paikalliset muusikot Jukitsu Hyytiä ja Markus Takala. Lisäksi ohjelmassa on ukrainalaisia lauluja ja tansseja sekä Liikunta- ja hyvinvointi Ellenin tanssiryhmien esityksiä. Tapahtumassa palkitaan myös illan parhaat halloween-asut ja kruunataan viidestä ehdokkaasta äänestetty Vuoden Hehkuvin persoona 2022. 

Puistossa kävijöitä viihdyttävät myös Wasaborgin tallin suloiset ponit sekä hauska valopalloilla jongleeraava harlekiini. Myyntikojut ovat täynnä toinen toistaan herkullisempia leivonnaisia, kauniita käsitöitä ja muita paikallistuotteita. 


Hehku-karnevaalin järjestelyistä vastaa Uudenkaupungin kaupunki. Teija Isotupa Uudenkaupungin elinkeinopalveluista pitää tärkeänä järjestää tapahtumia ja toimintaa myös kesäsesongin ulkopuolella. 

– Hehkusta on tullut tosi suosittu ja tykätty tapahtuma. Se tuo nimensä mukaisesti hehkua ja iloa tämän pimeän ajan keskelle. Tuntuu tosi mukavalta, että tapahtumia saa taas järjestää. Toivottavasti ihmiset lähtevät tauon jälkeen innokkaasti liikkeelle, Isotupa sanoo. 

Puistossa ohjelma päättyy iltaseitsemältä, mutta hehkuvaa iltaa voi jatkaa paikallisissa ravintoloissa vaikka yömyöhään saakka. Nuorisolle järjestetään omat jatkobileet nuorisotalo Vantissa. 

Isotupa ja Sappinen toivovat kävijöiden innostuvan pukeutumaan teeman mukaisesti. Pukukisaan ilmoittaudutaan paikan päällä. 

– Sekä aikuisten että lasten parhaat halloween-asut palkitaan. Myös yleisö pääsee äänestämään omia suosikkiasujaan. Ja jos ei halua pukeutua naamiaisasuun, voi sonnustautua vaikka paristoilla toimivilla tunnelmavaloilla. Mitä hehkuvampaa, sen parempaa, järjestäjät tunnelmoivat. 

Hehku-karnevaali järjestetään Uudenkaupungin Rauhanpuistossa perjantaina 4.11. klo 17-19. Tapahtuman koko ohjelma löytyy osoitteesta uki.fi/hehku2022