Etäopiskelupisteet Uudessakaupungissa ja Loimaalla

Opiskelijoita vuonna 2019
Kaipaatko viihtyisiä ja ergonomisia työtiloja opiskeluun? Turun ammattikorkeakoululla on etäopiskelupisteet Uudessakaupungissa ja Loimaalla.  

Kummassakin kaupungissa Turun AMK:n opiskelijalla on mahdollista työskennellä Novidan tiloissa, joista löytyy muun muassa langaton verkko, sähköpöytiä ja taukotila.
 
Toisen vuoden tuotantotalouden opiskelija Emmi Laitonen asuu Turussa ja käyttää Uudessakaupungissa sijaitsevaa etäopiskelupiste Pointtia silloin tällöin. Hänellä on työpaikka kyseisellä paikkakunnalla, minkä vuoksi luontevaa on suorittaa myös opintoja silloin tällöin sieltä. 

Viime maaliskuussa olin joka viikko vähintään kaksi päivää viikosta Pointissa koulupäivän ajan. Siellä olen yleensä kuunnellut luentoja ja tehnyt koulutehtäviä, sekä lukenut tentteihin, Laitonen kertoo. 

Tilaa on käyttänyt ahkerasti myös hyvinvointimatkailua opiskeleva Nina Latvalehto. Hän asuu lukuvuodet Uudessakaupungissa, minkä vuoksi Pointti palveli hänen tarpeitaan Turun kampuksia paremmin. Syksyllä tähtäimessä on viimeistellä opinnot.
Jäljellä on vain yksi kurssi sekä opinnäytetyön loppuun saattaminen. 

Latvalehdon opinnäytetyö käsittelee kotimaanmatkailijoiden mielikuvia Naantalista matkailukohteena, ja työn hän tekee toimeksiantona Visit Naantalille. 

Latvalehto käytti tilaa viime keväänä ajoittain; välillä muutaman kerran viikossa, toisinaan kerran kahdessa viikossa. Suurimmaksi osaksi hän opiskeli poikaystävänsä luona, mutta välillä tuntui helpottavalta mennä tilaan, jossa voi keskittyä pelkästään opiskeluun. Näin sohva ja Netflix eivät houkuta yhtä paljon, Latvalehto naurahtaa.

Kehuja sekä Latvalehto että Laitonen antavat Pointin säädettäville sähköpöydille, jotta halutessaan töitä voi tehdä myös seisten. Pointista löytyy myös taukotila, josta löytyy sohva ja matalampi pöytä. 
    
Tilassa ei ole vielä jääkaappia, eikä kahvin- tai vedenkeitintä taikka mikroa. Olen saanut käyttää opettajien huoneen jääkaappia eväitteni säilytykseen, Latvalehto kertoo. Latvalehto parantaisi tilan varustelua vielä hiirimatoilla ja roskakoreilla. Tilan varustelutasoon on tulossa parannuksiasyksyn aikana. 

Viime keväänä merkonomiksi valmistunut Essi Luukkala aloitti tänä syksynä liiketalouden tradenomin opinnot Turun AMK:ssa. Laitosen tavoin myöskään Luukkalalla ei ole aikomusta muuttaa Turkuun, vaan opinnot hän suunnittelee suorittavansa kotoa tai Pointista käsin. 

Mieheni osti juuri vuosi sitten omakotitalon meille Laitilasta, minkä lisäksi hän toimii Laitilassa kevytyrittäjänä. Jos siis muuttaisin, joutuisin muuttamaan yksinäni ja sitä en halua, Luukkala perustelee. 
Pointista etätyöpisteenä Luukkalalla ei ole vielä kokemusta, mutta ammattikouluaikoina hän on käynyt tutustumassa tiloihin. 
    
Tilat olivat oikein viihtyisän oloisia. Joskus kotona ei pysty keskittymään aivan täysillä, joten on hyvä, että tällainen on mahdollistettu.