Puutarhajätteen vastaanotto syyskuussa viikolla 38

Puutarhajätteen syyskuussa järjestettävästä keräyksestä ilmoitetaan

Suuremmat risut ja haravointijätteen pihamaaltaan voi nyt syyskuussa viedä  L&T:n materiaalinkäsittelykeskuksen (kaatopaikan) yhteydessä toimivalle  Biolinja Oy:lle, os. Kaatopaikantie 1.

Tämän syksyn osalta sovitut vastaanottoajat ovat seuraavat:

Rauhanpuistossa suoritetaan puiden hoitoleikkuuta

Arboristi puussa puunleikkuutöissä

Tällä viikolla (vko 38) suoritetaan kirjaston vieressä Rauhanpuistossa, puiden hoitoleikkuuta.

Liikuntakysely

Vastaa liikuntakyselyyn, osallistut samalla arvontaan!

Alla olevasta linkistä pääset vastaamaan kyselyyn

www.urhes.fi/uusikaupunki

Arvontapalkintoina:

• Kaksi 100€ lahjakorttia paikalliseen urheiluliikkeeseen

• Uudenkaupungin uimahalliin 25kpl lippuvihkoa

• Uimahallin kuntosalille kaksi 10kpl lippuvihkoa

• Kalannin kuntosalille vuoden kausimaksu

Uudenkaupungin internetkarttapalvelussa uutta aineistoa

Karttapalvelussa uusia palvelukohteita
Karttapalvelun hakukohteisiin on syksyn aikana lisätty muutamia uusia palvelukohteita.  Uusia kohteita ovat lintutornit, matkailuneuvonnat, roska-astiat, koirankakkapussiautomaatit, veneluiskat sekä retkeily- ja pienvenesatamat.
Palveluhaun kohteet saat näkyville klikkaamalla ensin hakupalkin alaspäin osoittavaa nuolta ja valitsemalla 'Palveluhaku'.  Palveluhaun kohteet ovat osittain samoja kuin karttatasoissa, mutta osa kohteista näkyy vain palveluhakulistan kautta.
Mobiilisivulla palveluhaun kohteet ja luokat löytyvät vain hakukentän kautta.

Omenoiden hävittäminen

Syksyn omenasatoa
Puutarhoista hävitettäväksi tarkoitetut omenat voi viedä aukioloaikoina Lassila & Tikanojan materiaalinkäsittelykeskukseen omenoille tarkoitettuun konttiin.
Varmista oikea paikka kaatopaikan vaakakopilta.
Omenat menevät hyötykäyttöön, sillä Biolinja tekee niistä biokaasua ja siitä edelleen kaukolämpöä.

Materiaalinkäsittelykeskuksen  aukioloajat  selviävät  L&T :n omilta sivuilta.

Kulttuuri-, nuoriso- ja liikunta-avustusten hakuaika on päättymässä!

Kaupunki jakaa lähes 50 000 euron kertaluontoisen avustuksen nuorten harrastetoimintaan. Hakemukset on toimitettava 29.9. mennessä.

Mihin avustusta voi hakea?

Harrastetoiminta voi olla miltä tahansa harrastealalta eli sen ei tarvitse liittyä esim. kulttuuriin tai liikuntaan. Harrastetoiminnan päämääränä tulee olla mielekkään toiminnan järjestäminen nuorille ja lapsille siten, että harrastuksen aloittamiskynnys asetetaan mahdollisimman matalaksi, ja että hakeutuminen harrastuksen pariin tehdään helpoksi.

100 tapahtumaa Varsinais-Suomessa

Varsinais-Suomen museoiden juhlavuoden hanke, Varsinais-Suomi 100 vuotta sitten, on päässyt seuraavaan vaiheeseensa. Loppiaisena avattiin ensin Varsinais-Suomi 1917 -nettisivusto, joka kertoo 14 paikallista tarinaa itsenäistyvästä Suomesta. Nyt sivustolla esitellään 100 tapahtumaa Varsinais-Suomesta.

Kaupunginlahden rantaan rakennetaan hotelli

Kaupunginlahdenrantaan rakennetaan hotelli
Sorvakon sillan toisella puolella olevan yksittäisen rantamakasiinin viereen rakennetaan hotelli.
Hotellista tulee rantamakasiinien mallinen, kaksiosainen sekä  kaksikerroksinen ja  noin 20 neliön huoneita siihen tulee 16 kpl.
Rakennustöiden pitäisi alkaa nyt 6.9. keskiviikkona ja hotellin avajaisia suunnitellaan viettetävän viimeistään alkukesästä.
Hotellin rakennuttajina toimivat perustettavan yhtiön lukuun Dalla Oy ja Hot Group Oy.

Ukipolis: Kaffetorstai kutsuu 14.9. alkaen

Kaikille Uudenkaupungin alueen yrittäjille tarkoitetut omakustanteiset aamukahvit – Kaffetorstait - alkavat torstaina 14.9.2017.

Kyse on vapaamuotoisesta tapaamisesta kahvin ja halutessasi vaikka särpimenkin kera.

Tilaisuudessa ei ole varsinaista ohjelmaa, vaan luvassa on vapaamuotoista jutustelua, tutustumista ja vaikkapa lehden lukemista kupposen ääressä klo 7.30 -9.00 välisenä aikana. Voit tulla ja lähteä oman aikataulusi mukaan eli etukäteisilmoittautumista ei tarvita.

Syyskuun menovinkit

Syyskuu on saapunut ja tapahtumia ja tekemistä riittää konserteista museoiltoihin ja rallista teatteriin.