Kirjoituskutsu – toteuta kanssamme runopolku!

Aukinainen kirja lepää kannon päällä.

Uudenkaupungin kulttuuripalvelut, liikuntapalvelut ja kirjasto toteuttavat kesä–elokuun ajaksi runopolun Santtion pururadalle ja Pietolanlahden ympäristöön. Kävelypolkuja koristellaan ripustamalla läheisiin puihin ja lyhtypylväisiin laminoituja paperilappusia, jotka sisältävät runoja, laulusanoituksia ja muita lyhyitä kirjoituksia. Runopolku halutaan toteuttaa kaupunkilaisten omista teksteistä, minkä vuoksi kutsumme kaikki kirjoittamisesta kiinnostuneet tarttumaan kynään tai lähettämään meille jo olemassa olevia pöytälaatikoiden aarteita!

Uudenkaupungin kaupungin koronatiedote viikko 19

Uudenkaupungin koronavirus tiedote.
Epidemiatilanne on Uudessakaupungissa jatkunut toistaiseksi rauhallisena, mutta maakuntatasolla tartuntatapausten määrä on kääntynyt jälleen nousuun. Varsinais-Suomi on yhä epidemian leviämisvaiheessa ja viime kevääseen verrattuna alueellinen ilmaantuvuus on kymmenkertainen.

- Ei ole mitään syytä huokaista helpotuksesta. Epidemian hillitsemiseksi annetuista suosituksista ja rajoituksista tulee pitää edelleen tiukasti kiinni, toteaa sosiaali- ja terveysjohtaja Sari Rantanen.

Harrastukset, tapahtumat ja vapaa-ajan toiminta

Sulkemiskorvauksen haku on auennut

Sulkemiskorvaus on tuki yrityksille, jotka ovat joutuneet sulkemaan toimitilansa kokonaan lain määräyksestä tai viranomaisen päätöksen vuoksi. Tukeen oikeutettuja yrityksiä ovat ravitsemisliikkeet sekä esimerkiksi kuntosalit, uimahallit ja sisäleikkipuistot.

Sulkemiskorvaus on tarkoitettu mikroyrityksille tai pienyrityksille, jotka työllistävät alle 50 työntekijää.

Matonpesupaikkoja käytössä 12.5. alkaen

Kaupungin ylläpitämät matonpesupaikat avautuvat jälleen kesäksi.
Keskiviikosta 12.5. alkaen pääsee mattojaan pesemään Janhualla, Lokalahdella, Pyhämaassa ja Vintrillä. Kalannin pesupaikka tulee käyttökuntoon keskiviikosta 19.5. alkaen.

Uudessakaupungissa on viisi kaupungin ylläpitämää matonpesupaikkaa. Lisäksi Haimiossa, Haimiontien päässä, on kyläyhdistyksen ylläpitämä pesupaikka.

Arkkitehti kiittelee uusikaupunkilaisten innostunutta ja hyvää asennetta

Näkymä Sivistys- ja hyvinvointikeskuksen sisäänkäyntiaukiolta.
Korkeatasoista, paikkaansa sopivaa, ajallisesti kestävää ja klassista. Näin luonnehditaan uuden sivistys- ja hyvinvointikeskuksen arkkitehtuuria Uudenkaupungin kaupungin verkkosivuilla.

– Oman urani ajalta tämä Uudenkaupungin monitoimitalo on ollut visioltaan ehdottomasti hienoin ja monipuolisin, kertoo Arkkitehdit von Boehm–Renellin pääarkkitehti Airi Vesala.

Vesala viittaa paitsi rakennuksen sijoittumiseen ja soveltuvuuteen kaupunkihistoriallisesti arvokkaaseen ympäristöön myös sen toiminnallisuuteen.

Rauhanpalkinnon saajaa voi ehdottaa 16.5. saakka

Venetsialaiset

Uudenkaupungin rauhanpalkinto voidaan myöntää henkilölle tai yhteisölle tunnustuksena kansojen välisestä rauhantyöstä tai vastaavasti aktiivisesta toimijuudesta pienissä ja suurissa rauhanteoissa. Palkinto voidaan myöntää samana vuonna joko molemmista tai vain toisesta kategoriasta.

Kiinteistöverotietojen tarkastuskäynnit jatkuvat

Uudessakaupungissa jatketaan viime kesänä aloitettuja kiinteistöverotietojen tarkastuskäyntejä.
Tarkoituksena on inventoida koko kunnan alueen rakennukset ja saada niiden tiedot korjattua ajan tasalle verottajan ja kaupungin rekistereihin.

Kaupunki on palkannut kesäksi 2021 neljä kesätyöntekijää, jotka aloittavat rakennusten tarkastusmittaukset kiinteistöillä toukokuun alkupuolella. Kesän kuluessa pyritään käymään läpi loput saarikiinteistöt Lokalahdella ja suurin osa kantatie 43:n pohjoispuolen kiinteistöistä.

Sorvakkoon rakennetaan täyspitkä frisbeegolfrata

Uudenkaupungin kaupunki on suunnitellut 18-väyläisen frisbeegolfradan rakentamisen Uudenkaupungin Sorvakon ja Nupumäen alueelle. Radan kokonaispituus kierrettynä on noin 3,5 km.  Radan suunnittelijoina ovat Uudenkaupungin kaupungin vihertyönjohtaja Juha Hukka ja Prodigy Disc Europen Seppo Paju.

Uuteenkaupunkiin kirsikkapuisto

Uuteenkaupunkiin on nyt kasvamassa kirsikkapuisto kun Rantakadun ja Vekarantien kulmaukseen, Olganpuistoon, istutettiin ennen vappua 12 koristekirsikkapuun taimea.
Istutetut puut ovat noin kaksimetrisiä ja täysikasvuisina niillä tulee olemaan mittaa 3-5 metriä.
Idea kirsikkapuiston istuttamiselle tuli Uudenkaupungin kansalliset seniorit ry:ltä, joka myös kustansi taimet. Kaupunki lähti mukaan hankkeeseen osoittamalla kirsikkapuille sopivan alueen sekä
istuttamalla puut yhteistyössä seniorien kanssa.