Kesäistä kaupunginlahtea. Paljon veneitä ja ruusut kukkivat.
Kaupunkisuunnittelu

Demokatu muuttaa väliaikaisesti keskustan liikennejärjestelyjä

Demokadun nimellä kulkeva kokeilu vaikuttaa keskusta-alueen liikennejärjestelyihin muutaman viikon ajan. Alisellakadulla yksi korttelinväli muutetaan kävelykaduksi. Katuosuutta ei pääse ajamaan autolla enää keskiviikkona 25.7. Kadunvarren parkkipaikat suljetaan tiistain ja keskiviikon välisenä yönä.

Alinenkatu väliltä Sepänkatu ja Koulukatu tullaan sulkemaan muutamaksi viikoksi moottoriajoneuvojen läpiajoliikenteeltä ja se muuttuu väliaikaisesti kävelykaduksi. Kyseisen tieosuuden alkupäässä olevat invaparkit tulevat säilymään ja huoltoajo sallitaan. Niin ikään pihaanajo Apteekinkulman kiinteistöihin Alisenkadun puolelta on mahdollista.  Jotta poistuminen piha-alueelta ja invapysäköintipaikoilta onnistuu, ko. tieosuus on tapahtuman ajan kaksisuuntainen. Muistetaan varovaisuus risteysalueella!

Liikennejärjestelyt toteutetaan viikolla 30. ja väliaikaiset muutokset puretaan viimeistään viikolla 36.

Tästä dokumentista löytyvät perustiedot, liikennemerkit sekä mm. pelastustiet

Demokadun kokeilut ulottuvat myös torille ja Rauhanpuistoon. Torille tulee mm. kasveja, pieniä puita ja penkkejä. Rauhanpuistoon kootaan riippumattokeidas. Osa demokadun kokeiluista on lyhytaikaisia, osa kestää koko elokuun. Demokatu on nimensä mukaisesti kokeilu ja sen tilat ja tapahtumat ovat prototyyppejä ja testiversioita. Tervetuloa tutustumaan, testaamaan ja katsomaan.

Demokadun infopiste, näyttely- ja työpajapiste avautuu osoitteessa Alinenkatu 24. Avajaisia vietetään torstaina 26.7. klo 13-18. Tervetuloa!

Ystävällisin terveisin
Sonja Stenman
Uudenkaupungin kaupunki / Ukipolis Oy
Demokatu Uusikaupunki -hanke

Demokatu-projekti on saanut rahoitusta Maaseudun kehittämisyhdistys Ravakka /Leader Ravakka ry:ltä.