Viehekalastuskilpailut ja veneparaati lauantaina 24.8.

Rapala WPC Finland kalastuskilpailu alkaa lauantaina 24.8. Kaupunginlahdella järjestettävällä veneparaatilla klo 10:00.
Varsinaiseen kilpailuun veneet starttaavat yhteislähdöllä Suukarista klo 10:15 ja kilpailuaika alkaa klo 10:30 ja päättyy klo 17:30.

Miklinkarin ranta-asemakaava nähtävillä 22.8.-23.9.2019

Ilmoitus Miklinkarin ranta- asemakaavan vireilletulosta sekä osallistumis- ja arviontisuunnitelman ja kaavaluonnoksen nähtävilläolosta.
Kaavoitettavan alueen pinta-ala on yhteensä noin 8,5 hehtaaria ja koskee 14 eri kiinteistön aluetta, jotka ovat yksityisomistuksessa.

Asianosaisia kuullaan pitämällä kaava-asiakirjat nähtävillä  22.8. – 23.9.2019 välisen ajan ja asiakirjoihin voi tutustua täällä >

Uimahallilla extraohjelmaa: vesijumppia ja aikuisten uimakoulu

Ennen liikuntakauden aloitusta järjestetään extraohjelmaa:

TI 27.8. klo 19.00 jumppa 45 min (syvä allas)
KE 28.8. klo 20.00 aikuisten tekniikka uimakoulu
TO 29.8. klo 19.00 jumppa 45 min (syvä allas)

Normaalit tunnit alkavat syyskuun alusta.

Lisätiedot uimahallin kassalta p. 050 420 5203

Uusia ilmakuvia kaupungin internetkarttapalvelussa

Kaupungin internetkarttapalvelun aineisto on täydentynyt jälleen.
Tämän vuoden keväällä suoritettiin ilmakuvauslentoja keskustan yläpuolella ja nämä uudet kuvat ovat nyt kaikkien katsottavina karttapalvelussa.
Palveluun on samalla lisätty Uudenkaupungin keskustan alueelta myös arkiston kätköistä löytyneitä vanhempia ilmakuvia. Kannattaa käydä katsomassa, miltä Uudenkaupungin keskusta on näyttänyt esimerkiksi viitisenkymmentä vuotta sitten vuosina 1967 ja 1969. Myös ilmakuvaukset vuosilta 1973, 1986 ja 1990 on lisätty palveluun.

Avoimet ovet Turun AMK:n etäopiskelupisteessä Uudessakaupungissa 22.8.

Mainoskuva avoimet ovet Turun AMK:n etäopiskelutilassa 22.8.2019
Tervetuloa tutustumaan Turun AMK:n Uudenkaupungin etäopiskelupisteeseen (Novida, Liljalaaksonkatu 24) sekä kuulemaan uusista opiskelumahdollisuuksista torstaina 22.8. klo 17-19. Tilaisuudessa on kahvitarjoilu.

Kesäkuussa avattu etäopiskelupiste mahdollistaa korkeakouluopintoihin osallistumisen Uudestakaupungista käsin ja toimii samalla opiskelijoiden ryhmäytymis- ja yhteistyötilana.

Rauhan Symposium tuo Uuteenkaupunkiin huippututkijoita ja poliitikkoja

Ensimmäisen päivän puheenvuoroissa tarkastellaan mm. rauhandiplomatian uusia haasteita sekä puhtaan veden merkitystä nyt ja tulevaisuudessa. Yleisöä kiinnostaa varmasti myös Sergei Scherbovin uusi näkökulma väestön ikääntymiseen liittyviin kysymyksiin.  Rauhan Symposium pitää tärkeänä, että kaikki teemat linkittyvät myös ihmisen tasolle – kaikki se, mitä tapahtuu maailmalla, vaikuttaa meihin jokaiseen.

Lähde mielenkiintoiselle bussiopastukselle oppaan johdolla ti 30.7.

Myllymäki

Opastuksen aikana kierretään kaikki keskustan tärkeimmät nähtävyydet, puutaloalueet, hieman teollisuusalueita ja kuullaan tarinaa niin Uudenkaupungin mielenkiintoisesta historiasta kuin elinvoimaisesta nykypäivästäkin. Opastettu kaupunkikiertoajelu on mielenkiintoinen informaatiopaketti, joka soveltuu hyvin niin uusikaupunkilaisille, turisteille kuin uusille asukkaillekin. Kierroksen hinta, 10 €/henkilö, maksetaan oppaalle paikan päällä.

Uudenkaupungin Veden asiakaspalvelun aukiolot kesällä 2019

Uudenkaupungin Veden toimiston asiakaspalvelu on suljettu 8.7.- 2.8.2018. Avoinna jälleen 5.8.2019.

Laskutuksen asiakaspalvelun tavoittaa numerosta 0407189960. Kysely ja tiedusteluja voit lähettää myös laskutuksen sähköpostiosoitteeseen vesilaskutus[a]uusikaupunki.fi.

Muista Uudenkaupungin Veden palveluista/töissä olevista henkilöistä saat tiedon puhelinvaihteesta 02 845151 arkisin klo 8-16.

Uudenkaupungin luotsiasema museona jo puoli vuosisataa

Vallimäellä sijaitseva vanha keltainen luotsitupa on valmistunut vuonna 1858, se on siis jo yli 160 vuotta vanha. Rakennus on toiminut Uudenkaupungin luotsien päivystyspaikkana yli sadan vuoden ajan. Merenkulkuhallitus lahjoitti rakennuksen irtaimistoineen Uudenkaupungin kaupungille vuonna 1967 sillä ehdolla, että sinne sijoitetaan luotsien ammatista kertova museo. Luotsit siirtyivät tässä vaiheessa päivystämään Satamatielle valmistuneeseen rakennukseen. Museo avautui 30.6.1969, aika tarkkaan 50 vuotta sitten siis.