Koronavirus - ohjeet hoitoon hakeutumisesta

Käsienpesu on tärkeää

Jos epäilet koronavirustartuntaa (2019-nCoV), ota ensin yhteys puhelimitse (02) 8451 2400 ja saat ohjeet hoitoon hakeutumisesta.

Terveydenhuollon suuren kuormituksen vuoksi toivotaan, etteivät hyväkuntoiset hengitystieoireiset ottaisi yhteyttä neuvontapuhelimiin, vaan katsoisivat ohjeita terveyskeskusten ja sairaanhoitopiirin verkkosivuilta. Jos kuitenkin yleistila laskee, on oltava yhteydessä terveyskeskuksen puhelinneuvontaan.

Uudenkaupungin lukion kevätjuhlajärjestelyt

Omenapuun kukkia.
Uudenkaupungin lukiossa lukukauden päättymistä juhlistetaan poikkeusjärjestelyin. Lukukauden 2019-2020 päättymisen juhlistaminen toteutetaan lukiossa videotaltiointina, joka julkaistaan Uudenkaupungin YouTube-kanavalla lauantaina klo 11.00. Taltioinnissa on aineksia perinteisestä yo-juhlasta. Se sisältää musiikkiesityksiä, stipendien saajien julkistuksen, tervehdyksen vaihto-opiskelija Sofia Soroceanulta ja rehtorin puheen, johon sisältyy ylioppilaaksi julistus.

Yhteydenpito omaisiin tehostetun palveluasumisen yksiköissä poikkeusoloaikana

Uudenkaupungin koronavirus tiedote.
Uudenkaupungin kaupungin tehostetun palveluasumisen yksiköissä noudatetaan valtakunnallisia sekä sairaanhoitopiirin ohjeistuksia koronaviruksen aiheuttamien poikkeusolojen vuoksi. Näin ollen vierailukielto on edelleen voimassa kaikissa tehostetun palveluasumisen yksiköissämme.

Kun vierailut yksiköissä eivät pääsääntöisesti ole mahdollisia, korostuvat muut yhteydenpidon keinot. Kannustamme omaisia ja ystäviä olemaan rohkeasti yksiköiden hoitohenkilökuntaan yhteydessä yhteydenpitoon liittyvissä asioissa. Pohditaan yhdessä teille sekä asukkaalle soveltuvaa menetelmää.

Tee oma taideteos ja osallistu Kokeile taidetta! -kampanjaan

Kaupunginlahden rannassa oleva kehys, jonka sisällä teksti "kokeile taidetta!"
Uusikaupunki haastaa asukkaat tekemään omia taideteoksia lastensuojelun tukemiseksi! Teoksista kootaan syyskuussa näyttely Kulttuurikeskus Crusellin alakerran näyttelytilaan, jonne niitä on mahdollista asettaa myytäväksi. Kertyneet tuotot lahjoitetaan Mannerheimin Lastensuojeluliiton Uudenkaupungin paikallisyhdistykselle.

Lokalahden koulun oppilaalla todettu koronavirustartunta – koulussa ei muita altistuneita

Uudenkaupungin koronavirus tiedote.

Lokalahden koulun oppilaalla on todettu viime viikonloppuna koronavirustartunta. Tartunta ei ole tapahtunut koulussa, eikä tartuntaan liity muiden koulussa olleiden altistumista.

Uudenkaupungin terveyspalvelujen yhteistoiminta-alueen ohjeiden mukaisesti, jos epäilet koronavirustartuntaa (2019-nCoV), ota ensin yhteys puhelimitse terveyskeskukseen tai työterveyshuoltoon ja saat ohjeet hoitoon hakeutumisesta. Arkisin klo 8.00-15.15 puh. 02 8451 2400. Muina aikoina puh. 02 313 8800.

Asemakaava nähtävillä 28.5. – 29.6.2020

Miklinkarin ranta-asemakaavaehdotus pidetään nähtävillä 28.5. – 29.6.2020 välisen ajan.

Kaavoitettava alue sijaitsee Pyhämaan Kammelassa ja se koskee kiinteistöjä Mikola 895-480-4-48,  Hikiriihi 895-480-4-33, Kariniemi 895-480-4-24, Miklinniemi 895-480-4-50, Mikli 895-480-4-21, Pillinki 895-480-4-56, Männikkö 895-480-4-18, Marjaranta 895-480-4-17, Päivänranta 895-480-4-45, Lokkila 895-480-4-55, Leporanta 895-480-4-27, Käkkärä 895-480-4-29, Honkalinna 895-480-7-40 ja Karila 895-480-4-41.

Nuorisopalvelujen kesätoiminta käynnistyy 1.6.2020 alkaen.

Kesäkuusta alkaen nuorisopalvelujen toimintaa tullaan järjestämään ulkona sekä sisätiloisssa rajoitukset ja turvallisuusohjeet huomioiden. Kesäohjelma julkaistaan viikkokohtaisesti nettisivuilla ja sosiaalisessa mediassa. Kesällä on muutamia kerhoja myös, joiden ennakkoilmoittautuminen on nyt auki!

Nuorisotalot avataan 1.6. Toiminta käynnistyy harkiten ja koko ajan tilannetta seuraten.

Osallistu Kalannin keskusta-alueen suunnitteluun kävelykierroksella

Alustavia suunnitelmia ja suunnittelun tavoitteita esitellään Kalannissa kävelykierroksilla torstaina 4.6. ja perjantaina 5.6. erikseen sovittuina aikoina. Pienryhmissä tutustutaan suunnittelualueeseen ja kuullaan mielipiteitä. Paikkansa kierrokselle voi varata maanantaihin 1.6. klo 16 mennessä soittamalla numeroon 050 370 5771 (A. Lamminpää). Tervetuloa mukaan suunnitteluun!

Kalannin keskustaajamassa Pankkitielle, Tunnelitielle ja Pruukintielle on käynnistynyt tänä vuonna katusuunnitelman ja asemakaavamuutoksen laadinta.

Lokalahden kuntosali aukeaa 1.6.

Lokalahden koulun tiloissa sijaitseva kuntosali laajeni koulun laajennuksen yhteydessä. Kuntosalin lähes kaikki laitteet olivat käyttöikänsä päässä eivätkä täyttäneet kaikkia turvallisuusvaatimuksia. Tilan laajennuksen myötä kuntosalille tehtiin myös uusia laitehankintoja.  Myös sisäpintoja kunnostettiin; lattiamatto uusittiin ja seinät maalattiin.
Uudistettu ja laajennettu kuntosali on toiminnoiltaan hyvä ja asiakasystävällinen.

Yritys voi hakea arvonlisäveroja takaisin 26.5. alkaen

Yritys voi pyytää alkuvuonna 2020 maksamiaan arvonlisäveroja takaisin. Käytännössä yritys tekee tällöin maksujärjestelypyynnön ja maksaa palautetun arvonlisäveron myöhemmin takaisin Verohallinnolle maksujärjestelyn kautta. Pyynnön maksujärjestelystä voi tehdä helpoiten OmaVerossa.

Tekemällä maksujärjestelypyynnön yritys voi hakea takaisin jo maksetut arvonlisäverot, joiden eräpäivä oli tammi-, helmi- ja maaliskuussa 2020.  Jos arvonlisäveron verokausi on vuosi, voi palautettavaksi pyytää neljäsosan eli 25 prosenttia vuoden 2019 arvonlisäverosta.