Bongaa kuninkaan sinetti kävelylenkillä

Uudenkaupungin 400 juhlavuoden kaivonkannet
Uudenkaupungin Museon johtaja Mari Jalava harrastaa kaivonkansien bongausta ja on perheensä kanssa kuvannut useita kaivonkansia matkoillaan.

Pari vuotta sitten perheen juniori Aapo oli todennut, että kun Uusikaupunki täyttää 400 vuotta niin sitten Uudessakaupungissakin pitää olla tuollaiset juhlakannet. Mari oli esitellyt ideaa kaupunginarkkitehti Leena Arvela-Hellenille, joka puolestaan oli lähestynyt vesilaitosta asian tiimoilta. Vesilaitoksellakin asiasta oli innostuttu ja nyt tämä Aapon idea on jalostunut upeiksi kaivonkansiksi, joita voi ihastella kaupungin kaduilla.

Kaivonkannen on suunnitellut Mikko Paana mainostoimisto Tekokuusta ja mallina on ollut kaupungin perustamisen aikainen sinetti. Kaupunkia perustaessa kuningas oli antanut määräyksen tunnuksesta, jossa on kaksi haukea päät ylöspäin ja pyrstöt alaspäin. Eipä olisi varmasti kuningas osannut aavistaa, mihin kaikkeen määräystä vielä tullaan käyttämään.

Iloista kesää kaikille kaupunkilaisille ja kaupungissa vieraileville. Bongatkaa kansia ja nauttikaa raikasta hanavettä janoonne torikaivon juomapisteellä!

Terveisin