Suomi

Avoneuvola käynnistyy marraskuussa

Uudenkaupungin neuvolassa alkaa marraskuun alussa avoneuvola -kokeilu. Avoneuvolan tavoitteena on tarjota asiakaslähtöistä ja joustavaa asiointia kaikille äitiys- ja lastenneuvolan asiakkaille. Kokeilun kesto on neljä kuukautta, jonka jälkeen arvioimme palvelun käyttöä ja sen tarpeellisuutta ja saavutettavuutta.
 
Avoneuvola on avoinna tiistaisin 14.30-15.30 ja siellä voi asioida ilman ajanvarausta. Se on tarkoitettu nopeaan asiointiin, kuten puuttuvan rokotuksen antamiseen, verenpaineen mittaamiseen, kasvukontrolliin, näkö- tai kuulokontrolliin, sikiön sydänäänten kuunteluun tai ajan varaamiseen, mikäli puhelimessa asiointi on hankalaa. Avoneuvola ei ole tarkoitettu sairaan lapsen hoitoon tai siihen liittyvien todistusten hakuun. Mikäli arvelet asioinnin kestävän yli 10 minuuttia, varaa aika normaaliin tapaan terveydenhoitajalta.
 
Nopeaan ja helppoon asiointiin sopii myös käytössä oleva Neuvola chat. Sieltä saa nopeasti vastauksen mieltä askarruttavaan pulmaan. Chatissä ei ole henkilövarmennetta, jonka vuoksi se ei sovellu omien tai lapsen henkilökohtaisten tietojen käsittelyyn tai ajanvaraukseen. Chat löytyy Uudenkaupungin nettisivuilta neuvoloiden alta.
Lapsiperheet