AVIn rajoitukset yleisötilaisuuksille 4.8 alkaen ja uusia rajoituksia ravintoloille 8.8. alkaen

Koronainfo

Lounais-Suomen aluehallintovirasto on tehnyt päätöksen tartuntatautilain (TTL) pykälien 58 § ja 58 d mukaisista kokoontumisrajoituksista yleisötilaisuuksille ja yleisille kokouksille. Päätös on voimassa Varsinais-Suomen kuntien alueella 4.-31.8.2021.

Koronavirus, ja etenkin sen muunnokset, leviävät erittäin herkästi ihmisjoukoissa. Nousseiden tartuntamäärien vuoksi lähikontaktia yleisötilaisuuksissa ja yleisissä kokouksissa joudutaan rajoittamaan koronaviruksen leviämisen estämiseksi. Sisätiloissa yli kymmenen henkilön ja rajatuissa ulkotiloissa yli viidenkymmenen henkilön yleisötilaisuudet on järjestettävä niin, että osallistujien on mahdollista välttää lähikontakti toisiinsa. Myös yksityistilaisuuksissa on suositeltavaa noudattaa tehostettuja hygieniakäytäntöjä ja pitää turvaetäisyydet. Varsinais-Suomessa on voimassa tiukin mahdollinen kasvomaskisuositus.

Hallitus päätti uusista ravintolarajoituksista

Hallitus on päättänyt tänään, että Varsinais-Suomen, Pirkanmaan, Kymenlaakson sekä Helsingin, Espoon, Vantaan ja Kauniaisten ravintoloiden on lopetettava anniskelu kello 22 ja suljettava ovensa kello 23. Päätös tulee voimaan sunnuntaina 8.elokuuta. Tanssiminen ja karaoke ovat kiellettyjä ja asiakkaat ohjataan istumaan istumapaikoillaan.

Asiakaspaikkarajoitukset koskevat myös terasseja. Ravintolassa, jossa alkoholin anniskelu on päätoimiala, sisätiloissa ja uutena rajoituksena myös ulkotiloissa käytössä on vain puolet asiakaspaikoista. Muissa ravintoloissa on vastaavasti sisä- ja ulkotiloissa käytössä vain 75 % asiakaspaikoista. Ravitsemisliikkeen kaikilla asiakkailla tulee sekä sisä- että ulkotiloissa olla oma istumapaikkansa pöydän tai sitä vastaavan tason ääressä.