Aluefoorumit kokoavat maaseudun asukkaita keskusteluun

Kuvia suuralueilta

Lokakuun alkupuolella Uudessakaupungissa järjestetään neljä aluefoorumia, jotka kokoavat alueiden asukkaita, toimijoita ja sidosryhmiä yhteen. Luonnollisesti myös mökkiläiset ovat tervetulleita tilaisuuksiin. Aluefoorumit toteutetaan Kalannin, Pyhämaan, Lokalahden ja ns. vanhan maalaiskunnan alueilla.

Tavoitteena on avata keskustelua mm. alueiden vahvuuksista, tulevaisuudesta ja kylien kehittämisestä. Tilaisuuksissa kuullaan alueen keskeisiä tunnuslukuja mm. väestön ja asumisen suhteen.

Foorumit nivoutuvat myös tulevaan asukasbudjetoinnin kokeiluun ja tilaisuuksissa kerrotaan mitä asukasbudjetointi voisi toteutuessaan käytännössä tarkoittaa.  Asukasbudjetointi on ensi vuonna suunniteltu suunnattavan juurikin liitosalueille. Asukasbudjetoinnissa asukkaat voivat esittää ideoita ja äänestää mihin ja miten alueelle varattu budjetti käytetään. Ideat voivat liittyä esim. lähiympäristön turvallisuuden parantamiseen, tapahtumiin, vapaa-ajan mahdollisuuksiin tai vaikkapa yhteisöllisyyden ja viihtyisyyden lisäämiseen.

Mukana kaupungin päättäjiä, työntekijöitä sekä Leader Ravakan ja Ukipoliksen edustajat. Foorumit ovat osa osallisuuden ja lähidemokratian lisäämistä Uudessakaupungissa.

Iltojen ohjelma sijoittuu kello 18-20.30 välille. Ennakkoilmoittautumista toivotaan kahvituksen järjestämisen vuoksi.

Maalaiskunnan ja saariston suhteen on päädytty rajaukseen jossa foorumi on tarkoitettu lähinnä asemakaavoitetun alueen ulkopuolella, mutta keskustan liepeillä asuville. Näitä alueita ovat mm. Sundholma, Haapaniemi,  Arvassalo, Haukharja, Vohdensaari, Lepäinen, Korsaari, Oksalanpää. Saariston mm. Putsaari, Vaakua, Iso-Vehanen ja pienempien saarten asukkaat ja vapaa-ajanasukkaat ovat niin ikään kutsuttuina torstain 13.10. tilaisuuteen, joka pidetään Haukharjan leirikeskuksessa. Muilla alueilla noudatetaan koulupiirien jakoja.

Tervetuloa mukaan!

Ilmoittautuminen: https://bit.ly/aluefoorumit
tai puhelimitse Passari: 050 420 5260

ti 4.10. Pyhämaa