Suomi
Uusikaupunki 400

AHOY! Kesäkuussa risteillään ja nautitaan kesäkaupungin tunnelmasta

Juhlavuoden kesäkuussa seilataan risteilyillä, hypätään suvijunan kyytiin ja nautitaan tunnelmasta teematoreilla

400-vuotiaan Uudenkaupungin kesä on starttaamassa hyvää vauhtia. Varmoja suven merkkejä löytyy myös kaupungin tapahtumakalenterista, kepeän kesäistä tekemistä on nimittäin tarjolla koko kuukauden ajaksi. Erilaisia risteilymahdollisuuksia on merellisen kaupungin teemaan sopivasti tarjolla lähes joka viikonpäivälle. Myös kaupungin kirkot ja kesämuseot avaavat ovensa kesäkuun aikana ja monet perinteiset kesätapahtumat starttaavat kuun edetessä.

Kurkkaa ainakin nämä:

M/S Kertun torstaivisaristeilyt
To 1.6.-10.8. klo 18.30-20.30

Vietä kesätorstai risteillen ja visaillen! M/s Kertun torstaivisa vie merelle viihtymään ajankohtaisten tietokilpailukysymysten parissa.

Joukkueittain tai yksilöinä käytävässä visassa on 15 kysymystä maalta ja mereltä. Tietovisan aikana kuunnellaan myös merisää. M/s Kertulla torstaivisamenu ja paikallispanimoiden huurteisia herkkuja.

Vapaa pääsy!

Lähtö: Saaristolaivojen laituri, Suukarintie 2.

Hylkyretket
Ti 6.6.-29.8. klo 17-19 

Uudenkaupungin edustalla, keskellä Suomen kauneinta saaristoa, on useita matalanveden hylkyjä, joita pääset katsomaan helposti veneestä tai pinnan alta veneen viistokaikuluotaimella. Veneenä toimii Uudenkaupungin Sukelluskeskuksen erityisesti sukellus- ja snorklauskäyttöön suunniteltu retkivene. Retkellä käydään purjelaivojen hylyillä ja sukelletaan hetkeksi menneeseen, suurten purjelaivojen aikakauteen, varpaita kastelematta. Retket soveltuvat kaikenikäisille.

Hylkyretket tiistaisin klo 17. Kesto noin 2 tuntia.

Retkellä on säävaraus ja muutokset aikatauluun ovat mahdollisia. Varattava etukäteen.
Lähtö Uudelta-Möljältä Saaristolaivojen venepaikkojen edustalta, Suukarintie 2.

Hinta: 30 €/aikuinen, 25 /lapsi (alle 13 v.).

Liput ja varaukset viimeistään risteilyä edeltävänä päivänä: Uudenkaupungin matkailutoimisto, puh. 050 420 5425, 050 420 5333, matkailu@uusikaupunki.fi

Merefesti
Pe-Su 9.-11.6.

Koe alkukesän värikkäimmät festarit Uudessakaupungissa!
Uudessakaupungissa festeillään TÄYSIN uudistuneissa tunnelmissa 9.-11.6.2017! Festeillä mukana Suomen kovimpia artisteja, muun muassa hittilistojen kärjessä olevat Anssi Kela ja Ellinoora.
Festeillä on erikseen ohjelmaa lapsille, nuorille sekä aikuisille. Päiväohjelma sisältää muun muassa paikallisten yritysten outlet-teltan, markkinabulevardin ja  paljon järjestettyä ohjelmaa perheille.

Liput:
PE 15 € (klo 16-03)
LA 15 € (klo 10-03) tai 5 € (klo 10-18)
SU 5 € (klo 10-16)
Koko viikonlopun festiranneke (PE-SU) 25 €

Alle 3-vuotiaat veloituksetta.

Uudenkaupungin kaupunki tarjoaa kaupungin koululaisille liput lauantai-illaksi, lisätietoa täältä: https://uusikaupunki.fi/uutiset/uki-400-pop-konsertti-nuorille-kesakuussa

Festitori
La 10.6. klo 9-13

Tul Festitoril!
Kesän ensimmäisellä teematorilla harjoitellaan jonglöörausta ja vannetanssia hulavanteilla Pyrokratia esiintyjäryhmän johdolla. Tämä työpaja sopii kaikille vauvasta vaariin.
Lisäksi torilla nähdään tanssillista osaamista, kun tanssiryhmä Hai Five ottaa lavan haltuun.


 

The Uusikaupunki - Spektaakkelimainen lentojunamatka läpi vuosisatojen
La 10.6. klo 14-15

Istu kesäisenä päivänä kaupunkijunan kyytiin ja nauti uskomattomasta seikkailusta Uudenkaupungin historian syövereihin. Näyttelijät loihtivat eteesi tosi- tai melkein tositarinoita kaupungin historiasta ja sen henkilöistä. Sinun ei tarvitse muuta kuin istua junassa ja nauttia.
Varaa paikkasi ajoissa, sillä kerralla kyytiin mahtuu vain 30 katsojaa. Voit myös tilata oman juna-ajelun haluamaasi aikaan. Esitykset jatkuvat läpi kesän, kurkkaa tarkat päivämäärät täältä.

Liput 15 €

Varaukset/Lipunmyynti: Uudenkaupungin matkailutoimisto,
Rauhankatu 10, puh. 050 420 5333 tai 050 420 5425, matkailu@uusikaupunki.fi

Tiftö V Kolmen Salmen risteilyt
La 10.6. klo 19-21

Tiftö V:n Kolmen salmen risteily kulkee nimensä mukaisesti Uudenkaupungin suojaisilla lähivesillä, läpi kolmen salmen, Pikku-Puntarin, Ison Puntarin ja Syväsalmen. Se tarjoaa matkustajille upeita saaristoelämyksiä sekä palan paikallishistoriaa.  Kolmen salmen risteilyllä voit kuulla mitä on tapahtunut kaupungin lähivesillä sen 400-vuotisen taipaleen varrella.
Näet mm. Liisankiven ja kuulet miksi Ivar Fleming päätti kahlita kauniin neidon rantakallioon, tai mistä Telakanrannassa nouseva nosturi on kuuluisa tai missä on villa Pelopolo.

Risteilyjä järjestetään useita kertoja kesän aikana, kurkkaa tarkat päivämäärät täältä.

Kolmen salmen risteily kestää noin kaksi tuntia. Alukselta voi ostaa pientä suolaista ja makeaa purtavaa sekä virvokkeita tai voit tuoda omat evääsi.

Liput 20€/ hlö, alle 12-vuotiaat ilmaiseksi
Varaathan paikkasi ajoissa, viimeistään kaksi päivää ennen lähtöä. Risteily tarvitsee toteutuakseen  10 matkustajaa.

Varaukset ja kyselyt: Mikael Renholm 0500-911345, tiftovene@gmail.com www.tiftov.com

Torstaiopastus Wahlbergin museotalossa
To 15.6. klo klo 14

Kesätorstaisin klo 14 Wahlbergin museotalossa yleisöopastus pääsymaksun hinnalla.

Opastettu puistokierros pyöräillen
To 15.6. klo 18-19.30

Uudenkaupungin matkailuoppaat järjestävät opastetun puistokierroksen pyöräillen keskusta-alueella. Lähtö matkailutoimiston edestä, Rauhankatu 10, josta voi myös vuokrata pyörän. Vuokra 5 €/pyörä.

Osallistumismaksu 5 €/hlö.


Yleisöpurjehdus Kristalla
La 17.6. klo 9-17

Uudenkaupungin Merihait järjestävät kaikille avoimen yleisöpurjehduksen. Yli 9-vuotiaat voivat vanhempien luvalla osallistua purjehdukselle ilman huoltajaa. Purjehduksella kaikkien osallistujien on tarkoitus toimia Kristan miehistönä kuin partiolaiset normaalisti.

Hinta 5€ ja se maksetaan käteisellä purjehdukselle lähdettäessä. Hintaan sisältyy yksi lämmin ruoka sekä kevyt välipala. Purjehdukselle lähdetään lauantaina 17.6.2017 kello 9 Kristan laiturista Suukarista.

Ilmoittautuminen tapahtuu sähköpostitse Riikka Kutilalle osoitteeseen riikka-91@hotmail.com.

“Nuku yö ulkona” Haimiossa
La 17.6. klo 18

Nuku yö ulkona on Suomen Ladun valtakunnallinen tapahtuma ja me haluamme Uudenkaupungin juhlavuoden kunniaksi haastaa kaupunkilaisia nukkumaan yönsä ulkona. Tavoitteena on kerätä juhlavuoden lukemat eli 400 nukkujaa mukaan!
Tapahtuman pääpaikkana toimii Vakka-Suomen Ladun Metsälehdon sauna. Ilmoittautuminen sähköpostilla osoitteeseen marianne.viholainen@gmail.com

Ilmoitathan siinä tuletko paikan päälle vai nukutko muualla esim. kotona, mökillä, parvekkeella tms. sekä montako henkeä yöpyminen koskee.

Tuulen selkään
La 17.6. klo 20

Tuulen selkään tapahtuma järjestetään ravintola Pookin ympäristössä, Ylinenkatu 21. Tapahtuma on ilmainen ja suunnattu kaikille halukkaille. Tapahtuma sisältää monipuolista live musiikkia.

Livemusiikin lisäksi illan aikana tapahtumassa esitetään Heikki Hakkaraisen uusin musiikkivideo "Tuulen selkään". Video on kuvattu Uudenkaupungin kuvauksellisissa maisemissa. Video on nähtävissä myös päivänäytöksissä Pookin liiterissä keskiviikkoisin 28.6 ja 5.7 klo 15.00.

Alkuillasta tilaisuudessa esiintyy myös Kärkö yhtye. Kärkö on rokkibändi, jonka soittajat tulevat Uudestakaupungista, Laitilasta ja Raumalta. Musiikkiinsa Kärkö ammentaa tunnelmia Heavyn ja kitaravetoisen Hard Rockin uumenista.

Illan muusta musiikillisesta tarjonnasta vastaa DJ "O2".

Juhannusaaton risteily kaljaasi Olgalla
Pe 23.6. klo 16

Koe ainutlaatuinen elämysristeily juhannusaattona klo 16:00-24:00!
Kohteena Katanpään linnakesaari ja sen letkeät juhannusjuhlat. Kokko, ohjelmaa, musiikkia ja rentoa meininkiä.

Juhannusaaton risteilyn hinta:
Aikuiset 70 €, lapset (4–12 v.) 35 €
sis. risteilyn, ruokatarjoilun laivassa ja juhannusohjelman Katanpäässä.
Risteily vaatii toteutuakseen väh. 15 matkustajaa.

Lähtö: Saaristolaivojen laituri Uudella-Möljällä, Suukarintie 2.
Varaukset viimeistään risteilyä edeltävänä päivänä, myynti: Uudenkaupungin matkailutoimisto, puh. 050 420 5425, 050 420 5333, matkailu@uusikaupunki.fi


400 vuoden aikamatka - lasten työpaja museossa
Ke 28.6. klo 11

Aikamatka Uudenkaupungin perustamisen aikaan. Työpajan aikana tutustutaan siihen, millaista oli elämä juuri perustetussa Uudessakaupungissa ja miltä kaupunki näytti. Työpaja pidetään Wahlbergin museotalossa keskiviikkoisin klo 11.00. Kesto noin tunnin. Pääsymaksu 4€.

Satama soi - Pakkahuoneen iltatorin avaus
Ke 28.6. klo 16-19

Kesän iltatorikauden Pakkahuoneella avaa Satama soi –tapahtuma (juhannuksen jälkeisenä) keskiviikkona 28.6. klo 16-19. Samalla vietetään koko kesän jatkuvan Lasten sataman avajaisia klo 16, jolloin Päiväkoti Tiitiäisen musiikkiryhmä esiintyy ja vieraaksi saadaan Uudenkaupungin perustaja, kuningas Kustaa II Aadolf (Jouko Mäenpää). Lisäksi Lasten sataman puuhateltta Pakkahuoneen leikkikentällä klo 16-18.

Laulaja ja lauluntekijä Tommi Kalenius ja yhtye esiintyy klo 17 alkaen.

Musiikin lomassa noin klo 17.45 kuullaan Uudenkaupungin kaupungin tervehdys sekä Pakkahuoneen isännän Tapio Pääkön ja kirkkoherra Esa Mierlahden puheenvuorot. Illan juontaa Jussi Paavola.

Tapahtumassa on viittomakielinen tulkkaus. Vapaa pääsy.

Kaatosateen sattuessa ohjelma siirtyy Vanhaan kirkkoon. Satama soi –tapahtuman järjestävät Pakkahuoneen vierassatama ja Uudenkaupungin seurakunta.
 

Lisätietoja tapahtumista ja runsaasti lisää näkemistä ja kokemista löydät kaupungin tapahtumakalenterista. 
 
Lapsiperheet
Ikäihmiset
Nuoret
Matkailijat
Kesäasukkaat