5–11-vuotiaiden lasten koronarokotuksia 15.1. ilman ajanvarausta

Mies pitää rokotetta kädessään.
U-Sote järjestää 5–11-vuotiaille lapsille koronarokotusten Walk in -tapahtuman lauantaina 15.1. klo 10–14. Tapahtuma järjestetään avosairaanhuollon tiloissa Uudenkaupungin pääterveysasemalla (Mörnenkatu 3). Kulku tiloihin tapahtuu pääoven kautta.

Huomioithan, että Walk in järjestetään avosairaanhuollon tiloissa, ei Rokottamossa.

5–11-vuotiaille lapsille tarjotaan BioNTech-Pfizerin Comirnaty 10 mikrogrammaa/annos -koronarokotetta. Rokotukseen saapuvalla lapsella tulee olla mukanaan Kela-kortti tai muu henkilöllisyystodistus. Käynnin yhteydessä annetaan aika 2. rokotusannokseen.

Rokottaminen edellyttää huoltajien suostumusta

Koronarokotukseen tarvitaan kaikkien huoltajien kirjallinen suostumus. Huoltajia pyydetään täyttämään suostumuslomake ja tuomaan se mukanaan rokotukselle tultaessa. Voit tulostaa lomakkeen alla olevan linkin kautta tai noutaa tulosteen maksutta Palvelupiste Passarista (Rauhankatu 10, Uusikaupunki) aukioloaikojen puitteissa.

Huoltajan suostumus alaikäisen koronarokotukselle (thl.fi)

Alaikäinen voi myös itse päättää rokottamisesta tietyin edellytyksin

Alaikäinen voi itse päättää rokottamisesta, jos rokotteen antava terveydenhuollon ammattilainen arvioi, että lapsi tai nuori ikänsä ja kehitystasonsa perusteella kykenee päättämään rokotuksestaan. Laissa ei ole lapsen itsemääräämisoikeudelle ikärajaa, vaan asia arvioidaan tapauskohtaisesti.

Rokotukseen vain terveenä

Tulethan rokotukseen vain terveenä. Rokotukseen ei voi tulla tartuntatautilain mukaiseen karanteeniin tai eristykseen määrättynä.

Uudenkaupungin pääterveysaseman osoite on muuttunut 1.1.2022. Uusi osoite on Mörnenkatu 3. Puhelimen karttaohjelmat eivät välttämättä löydä uutta osoitetta, jolloin ohjelmaan kannattaa syöttää vanha osoite Välskärintie 2.