Uusikaupunki 400

400-vuotias Uusikaupunki esittäytyy Turussa 19.5.

Uusikaupunki on tällä hetkellä valtakunnallisesti kovassa nousukiidossa ja monen huulilla. Valmet Automotiven positiivisten rekrytointiuutisten lisäksi kaupunki on ollut esillä mediassa juhliessaan tänä vuonna 400-vuotispäiviään.

Perjantaina 19.5. Uusikaupunki parkkeeraa esittäytymään Turkuun, kauppakeskus Forumin pop up -kansalaistilaan. Kansalaistilan toiminta on Turun museokeskuksen organisoimaa ja se on osa Suomi 100 -juhlavuoden ohjelmistoa. Tilassa on helmikuusta alkaen ollut esillä monipuolisesti eri toimijoiden järjestämiä näyttelyitä ja tilaisuuksia.

Uudenkaupungin kaupungilta Forumissa esittäytyvät erityisesti museo, matkailu ja Uusikaupunki 400 -juhlavuosi. Luvassa on puuhailtavaa, katseltavaa ja kuunneltavaa koko päivän ajan, ja tasatunnein pääsee seuraamaan toimintavartteja kaupungin historiaan ja matkailuun liittyen. Lisäksi päivän aikana voi osallistua Uusikaupunki-aiheisten tuotepakettien arvontaan. Arvonnat suoritetaan klo 12.30, 14.30 ja 17.30.

Uudenkaupungin ohjelma Forumin kansalaistilassa pe 19.5. klo 10-18

klo 11 Vanhanajan kaunokirjoitusta musteella -työpaja
klo 12 Nakit ja Mutsi -bloggaajan tärpit Uuteenkaupunkiin
klo 13 Uudenkaupungin historian käännekohdat - museonjohtaja Mari Jalava
klo 14 Taikuri Marko Poskiparta esiintyy
klo 15 Matkailijan Uusikaupunki - matkailusihteeri Irmeli Laaksonen
klo 16 Taikuri Marko Poskiparta esiintyy
klo 17 Nakit ja Mutsi -bloggaajan tärpit Uuteenkaupunkiin

Myös aito ja paikallinen UKI - 400 -Mersu bongattavissa Turusta perjantaina!

Tervetuloa tutustumaan Uuteenkaupunkiin!

Lapsiperheet